Стјуардеса ја тужи авиокомпанијата оти ја стегале челвите

Овде може да пишувате се што ве интересира за стјуардесите и стјуардите.
Forum dedicated for cabin crew and their duties.
Post Reply
User avatar
jasmina
Падобранец
Падобранец
Posts: 17
Joined: 25 Aug 2006, 10:25
Location: skopje
Contact:

Стјуардеса ја тужи авиокомпанијата оти ја стегале челвите

Post by jasmina »

СИНГАПУР Една поранешна стујардеса ја суди Сингапурската авиокомпанија во којашто работела зашто сандалите што и биле службено доделени и ги стегале прстите.

Стјуардесата Бетси Јуен (26) вели дека ја суди компанијата поради небрежност и зашто поради претесните сандали морала да направи операција на стапалата. "Не можам да трчам или да пешачам на подолги патеки зашто ме болат стапалата", тврди Јуен.
Сингапурската авиокомпанија засега не дава коментар за случајот, но Јуен не е првата која се жали на обувките на Сингапур. По урнувањето на авион на оваа компанија минатата гоидна, неколку стјуардеси се пожалиле дека нивните сандали им паднале кога се случила несереќата.
:D :D :D :D :D :? :? :?
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests