Вицеви / Jokes

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.
Post Reply
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4547
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by filipv »

да, ама они ја надминале инфантилната фаза на националната идентификација како еквивалент на некоја поширока роднинско-племенска крвна заедница, т.е. на гротесктното поистоветување на „нација“ со „етникум“. И надминувањето на таа фаза е платено со крв, страдања и слично. И биле пред векови.

ние на балкан, наместо да учиме од историјата и просто да ги прескокнеме тие гнојави фази, напротив, во 21 век ги сметаме за нужни и државотворни, така да ќе се угушиме у сопствените прдежи и пљуканици.
Last edited by filipv on 16 Mar 2021, 19:50, edited 2 times in total.
User avatar
Iko
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 42440
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by Iko »

Ne mi e jasno so shto se zamara narod - so siot sekojdneven uzhas (vo sekoj mozhen pogled) okolu nego...zdravstven, socijalen, ekonomski, sekakov...
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by alvarhanso »

Башка.... fkn Евровизија, wtf? :roll:
User avatar
James
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 10253
Joined: 30 Jun 2011, 17:07
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by James »

Bash, majka mu da a ebam prviot so kje izleze sonstav deka ako doe na vlast kje ne trgne od evrovizija go glasam, i to bugarski voz.
User avatar
Вељо
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1972
Joined: 13 Apr 2011, 19:17
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by Вељо »

[attachment=0]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4547
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by filipv »

Image
User avatar
Iko
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 42440
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by Iko »

Pending...

:twisted:
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13735
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by karamba »

Hahaaa meraklija nekoj ovoj :)
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4547
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by filipv »

Image
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13735
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by karamba »

крш :lol:
User avatar
Iko
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 42440
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by Iko »

Kje se udavev zamalce od zagrcnuvanje...vaka slatko oddamna se nemam iznakikoteno...:lol: :lol: :lol: :bravo: :bravo: :bravo:

Image
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by alvarhanso »

Кардинален грев. :D
User avatar
Вељо
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1972
Joined: 13 Apr 2011, 19:17
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by Вељо »

[attachment=0]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by alvarhanso »

Image
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4547
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by filipv »

Image
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by alvarhanso »

Image
User avatar
James
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 10253
Joined: 30 Jun 2011, 17:07
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by James »

Image

Koj muabet :)
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by alvarhanso »

Крш! :lol:
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by alvarhanso »

Image
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4547
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Вицеви / Jokes

Post by filipv »

Image

"Урсула, биди љубезна, донеси две кафиња“
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 15 guests