Камиони

Неврзани работи кои и немаат баш многу врска со авијацијата.
Simple chit chat for things that may not really correspond with aviation.
Post Reply
User avatar
James
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 10253
Joined: 30 Jun 2011, 17:07
Contact:

Re: Камиони

Post by James »

Ova mu vlagas direktno na pozarot u faca. Kakvi masini, perverzii. Ali jbg treba na mira i silvana nekoj troskovi da im plati...
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13735
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Камиони

Post by karamba »

Уживање е да се гледаат на видео не па во живо да ги гледаш овие машини, секоја чест, Тигон-от гарант вака опремен накај 1 мил евра иде, можда е многу али натаму е у таа класа, ама затоа е мултитаскинг, овие шасии на Татра Форс се многу скапи али се неуништливи со право одржување
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4547
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Камиони

Post by filipv »

User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13735
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Камиони

Post by karamba »

Ако го немам гледано 10 пати ја глаа сечам, го пуштам често за да се потсетам кај сме биле
User avatar
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
Posts: 12090
Joined: 05 Mar 2009, 22:18
Contact:

Re: Камиони

Post by AlexGreat »

Odličen dokumentarec.

BTW: Se sekajvate na repariraniot FAP na dečkite od Ohrid?

Počnaa so rabota i na vtoriot. :D

Image
Image
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
User avatar
Столе Маф
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4347
Joined: 12 Jun 2011, 16:03
Contact:

Re: Камиони

Post by Столе Маф »

Убаво е да ги средат како музејски експонати а што тфеба нови возила треба , ама и повеќе финансии и дисциплина на одржување
User avatar
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
Posts: 12090
Joined: 05 Mar 2009, 22:18
Contact:

Re: Камиони

Post by AlexGreat »

Dečkive dobrovolno rabotat ona što e dolžnost na lokalnite organi. Mašinive što gi vrakjaat vo život se operativni.
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Камиони

Post by alvarhanso »

User avatar
James
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 10253
Joined: 30 Jun 2011, 17:07
Contact:

Re: Камиони

Post by James »

The actuall fuck!
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Камиони

Post by alvarhanso »

teabagging :)
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Камиони

Post by alvarhanso »

Image
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Камиони

Post by alvarhanso »

Image

:lol:


Го ебаа ежот со камионџиите британциве.

https://www.euronews.com/2021/09/28/uk- ... an-problem

www.youtube.com/watch?v=-7DMDCvH-vQ
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13735
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Камиони

Post by karamba »

баш го ебаа ежот, нишо другари остануе полагање за Ц, Е и останати категории и да палиме за УК на испомош зимово па после раат да идеме на одмор 2022
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4547
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Камиони

Post by filipv »

C + E комплет обука со полагање = околу 800 евра.

И САД и Канада кубурат со камионџии. Ако некој сака тоа да прави, буквално може ВЕДНАШ.

Еден другар отиде преклани у америка да вози камион, и лани се врати во Скопје со чисти 50.000 долара... со спиење у камионот и јадење по бензински и самопослуги. Ама тоа не е ништо страшно, пошто у камионот удобно се спие, а по бензински и самопослуги има СВЕ, АМА БАШ СВЕ за јадење. Имало цели диспечерско-шоферски организации што ги водат „наши“ (читај: екс-ју) луѓе и чопоративно си се помагаат и чуваат меѓу себе.
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Камиони

Post by alvarhanso »

https://www.bbc.com/news/uk-england-nor ... e-58767230

Почнаа да бркаат се што ќе им заличи на цистерна, Mad Max UK edition.
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13735
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Камиони

Post by karamba »

Haaa lele cirkuz se upm, kriza bato :lol: par nepar neka teraat dur stignat shoferi :)
User avatar
James
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 10253
Joined: 30 Jun 2011, 17:07
Contact:

Re: Камиони

Post by James »

User avatar
James
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 10253
Joined: 30 Jun 2011, 17:07
Contact:

Re: Камиони

Post by James »

Bangladesh
https://twitter.com/DefenseDtb/status/1 ... 20320?s=20

Im vrvit ekonomijata pa zadnje vreme dosta pazaruat.
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Камиони

Post by alvarhanso »

Тууу, што мигранти може да се шверцаат во овие.
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30748
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Камиони

Post by alvarhanso »

Image

Image

Image
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests