Воздухопловни документарци

Место за интересни фотографии, видеа и линкови.
A place for interesting photos, videos and links.
Post Reply
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23542
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

http://www.youtube.com/watch?v=n_CgDFZ8tjY" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Airbus
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 2764
Joined: 02 Dec 2006, 18:07
Location: Boston, Maassachusetts
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Airbus »

http://www.youtube.com/watch?v=Hz4vKMsUvpE" onclick="window.open(this.href);return false;
Image المجد للسرب ٩٦ اعتراضية
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13629
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by karamba »

Фино видео дечки

http://www.youtube.com/watch?list=UUEE5 ... e=emb_logo" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4381
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by filipv »

Побарајте на јуќуб "skyships". Видеата ги прави еден рус, ги објавува на два јазици (руски и англиски) и морам да признам дека му се извонредни. Не само што типчето изнесува многу интересни факти како за воена така и за цивилна авијација, туку видеата му изобилуваат со оригинални снимки од кои голем дел - признавам - до сега ги немам видено. Значи, можеш и без тон да гледаш и пак е топ интересно, но апсолутно вреди да се слушне што има да каже.

Топла препорака!
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29938
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by alvarhanso »

http://www.youtube.com/watch?v=nbC7BxXtOlo" onclick="window.open(this.href);return false;
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
Airbus
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 2764
Joined: 02 Dec 2006, 18:07
Location: Boston, Maassachusetts
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Airbus »

Се за SR-71 од пилот кој што го летал. :)

http://www.youtube.com/watch?v=CeBu6mRD ... ikJohnston" onclick="window.open(this.href);return false;
Image المجد للسرب ٩٦ اعتراضية
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29938
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by alvarhanso »

http://www.youtube.com/watch?v=k562IriqnlA" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=gPGejdbDmkw" onclick="window.open(this.href);return false;
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29938
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by alvarhanso »

http://www.youtube.com/watch?v=VTY9SYltx_E" onclick="window.open(this.href);return false;
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4381
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by filipv »

Технички е за воздухопловство. Има многу, многу интересни детали и анегдоти за трката во нуклеарно вооружување меѓу Советскиот Сојуз/Русија и САД. Топло препорачувам.

http://www.youtube.com/watch?v=Qz0Dg5gIjhw" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
Posts: 9625
Joined: 05 Mar 2009, 22:18
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by AlexGreat »

Kanalov e riznica! :bravo:
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests