Воздухопловни документарци

Место за интересни фотографии, видеа и линкови.
A place for interesting photos, videos and links.
Post Reply
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

http://www.youtube.com/watch?v=8ZhMVG2W ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

http://www.youtube.com/watch?v=EveK4KhR ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Еве еден документарец од Discovery Channel Wings за XB 70 Valkyrie:

http://www.filestube.com/53484549e1b96b ... Forum.html" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29932
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by alvarhanso »

Discovery Channel Wings Great Planes Republic F 105

http://www.youtube.com/watch?v=dd_o1_9_axM" onclick="window.open(this.href);return false;

Great Planes McDonnell Douglas F 18 Hornet

http://www.youtube.com/watch?v=SYNRiZF5wR4" onclick="window.open(this.href);return false;

Great Planes Rockwell B 1B Lancer

http://www.youtube.com/watch?v=JdZZYeCRSs4" onclick="window.open(this.href);return false;
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by EDRILICAR »

http://watchseries.eu/episode/flying_wi ... 19773.html" onclick="window.open(this.href);return false;

flying wild alaska

site sezoni za online gledanje
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29932
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by alvarhanso »

Да не го прати некој новиот серијал на Explorer, Ice Pilots?
http://www.icepilots.com/show.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Пред некој ден гледав една епизода, но не знам колку иделе претходно.
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

Ја не пошто овие модерниве документарци што ги форсираат на диксавери нешнл џиографик и експлорер поише ми личат на реалити шоуа него на документарци.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

alvarhanso wrote:Да не го прати некој новиот серијал на Explorer, Ice Pilots?
http://www.icepilots.com/show.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Пред некој ден гледав една епизода, но не знам колку иделе претходно.
Не баш, ама разбрав дека оваа компанија, Buffalo Airways е последна што лета ДЦ 3 на редовна линија.
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29932
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by alvarhanso »

Летаат и на DC-4 и C-46.
http://www.icepilots.com/fleet.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Искрено, гледајќи ја емисијава... не би пуштил нога во тие машини.
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Како што вели Википедија имаат цела флота антиквитети и шест несреќи без жртви:

http://en.wikipedia.org/wiki/Buffalo_Airways" onclick="window.open(this.href);return false;

И како што изгледа повеќе снимаат документарци и пренесуваат товар отколку патници.
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29932
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by alvarhanso »

Во последнава епизода C-46-ката им се расипа пред полетување, па ја адаптираа DC-3-ката од cargo во патнички. т.е ја изметија згора-здоле и ставија камп столици на расклопување. :D
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Служат џин тоник со мраз? Ах, и ако служат дали се стјуарди или стјуардеси :lol: :lol: :lol:
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29932
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by alvarhanso »

Мраз служат... џин и тоник... не баш. :lol:
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Добро, разбирливо, Аљаска... Туку да не ги служат пилототе со чај со рум :shok:
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29932
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by alvarhanso »

Овие оперираат на северните територии на Канада.
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

alvarhanso wrote:Овие оперираат на северните територии на Канада.

Иста клима.
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Skopjeair »

http://www.youtube.com/watch?v=vp7BJ41Ojwc" onclick="window.open(this.href);return false;
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

Многу погрешни информации има у документарниов.Се глеа дека е пристрасен :)
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Black Buck мисии од војната за Фолкландски острови:

http://www.youtube.com/watch?v=qdHg-kkePSg" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

http://www.youtube.com/watch?v=jqmV_TZt ... watch-vrec" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests