Воздухопловни документарци

Место за интересни фотографии, видеа и линкови.
A place for interesting photos, videos and links.
Post Reply
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Ту 22:

http://www.youtube.com/watch?v=NIvi609t ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

http://www.youtube.com/watch?v=_kr_0byX ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
apo_bullseye
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1695
Joined: 26 Feb 2010, 13:53
Location: Скопје
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by apo_bullseye »

Деновиве ги изгледав сите Wings of Russia документарци, Wings of the Red Star се на ред :)
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

Ќе се разочараш.Вингс од д ред стар се амерички и нормално многу пристрасни.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

Прозападни пристрасни.И нема баш нешто информации кои ги нема по нетов или по одредени публикации или монографии.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

http://www.youtube.com/watch?v=WxzpKtbNKQ0" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

The Memphis Belle: A Story of a Flying Fortress, оригинални снимки, режија Вилјам Вајлер:

http://www.youtube.com/watch?v=9LZP5R109yo" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Документарец за советската месечева програма. Мислам дека беше на Дискавери пред десетина години:

http://www.youtube.com/watch?v=MZnYr94aa9E" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Серијата Planes That Never Flew од Дискавери:

http://www.youtube.com/watch?v=HXZFgl_H ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=KAWq4CntBHE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=-jY1S7dgIyw" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=Q_N6G1HH-2A" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Су 27 и сите варијанти произлезени од основната верзија:

http://www.youtube.com/watch?v=P7RkwKBe-Ng" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Два документарци за две сонди од НАСА. Џуно, прва сонда што ќе го посети Јупитер со електрично напојување со соларни келии и New Horizons, прва сонда што ќе пролета покрај Плутон:
http://www.youtube.com/watch?v=ka6OERznXh4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=faRsejEXwl0" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

https://www.youtube.com/watch?v=U-30Lw-SrEw" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

A documentary of soviet space history using interviews with several original cosmonauts. (Russian with English subtitles.)

https://www.youtube.com/watch?v=QQL9kUCdsu4" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29932
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by alvarhanso »

http://www.youtube.com/watch?v=Y9wyJNsATXE" onclick="window.open(this.href);return false;
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Малку документарец, малку повеќе SF, Dogfights-The Fifth Generation Aircraft (Dogsfights Of The Future):

https://www.youtube.com/watch?v=K7ziFyRHQmw" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

http://www.youtube.com/watch?v=3UKe9eF5 ... ture=share" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=K5vqj92Syxk" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by dragan_mig31 »

И покрај тоа што е западњачки документарец и има покушај да се релативизираат енглескиве губитоци и да се представат ко нензам какви грешки у људски фактор ипак е добар докуметнарец у питање.Нарочито за поштовачи на Аргентинскиот народ и безбедносните сили на нивната држава.

http://www.youtube.com/watch?v=4yIXfuMJ7j0" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by Canemakedonski »

Moonwalk One (1970). Документарец за слетувањето на Месечината.

https://www.youtube.com/watch?v=9GVpoSrqMMg" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
Posts: 9617
Joined: 05 Mar 2009, 22:18
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by AlexGreat »

Драган, дали можеби имаш линкови од документарците на првите страни... warbirds мислам пишуваше на насловната и имаше спитфаер или месершмит закуцан во земја, ако знаеш на кој мислам?
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13629
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Воздухопловни документарци

Post by karamba »

Убаво видео за ОАО Сухои

http://russia.tv/brand/show/brand_id/58836" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests