Lukla Airport, Nepal (VNLK)

Место за интересни фотографии, видеа и линкови.
A place for interesting photos, videos and links.
Post Reply
User avatar
Falcon
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 820
Joined: 06 Mar 2008, 19:59
Location: Macedonia
Contact:

Lukla Airport, Nepal (VNLK)

Post by Falcon »

22 фотографии на Associated Press од Лукла во Непал, еден од најопасните аеродроми во светот:

Mount Everest Airport Will Terrify You


До сега на форумот сме имале само еден видео клип за аеродромот во Лукла, па се надевам дека сликиве (иако се со мала резолуција) уште подобро ќе доловат за каков аеродром станува збор - пистата не е долга ни 500 m, а се наоѓа на надморска висина од околу 2800 m.
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13735
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Lukla Airport, Nepal (VNLK)

Post by karamba »

На една од сликите.... :) се е јасно понатаму

"All Lukla flights are delay due Lukla weather"
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests