Google Maps/Earth пронајдоци

Место за интересни фотографии, видеа и линкови.
A place for interesting photos, videos and links.
Post Reply
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4564
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Google Maps/Earth пронајдоци

Post by filipv »

Знае ли некој што чудо е ова? Се наоѓа во базата „Eлмендорф“ на Аљаска:

https://www.google.com/maps/place/Elmen ... 49.8112528" onclick="window.open(this.href);return false;

(Ctrl + лев маус за менување на аголот на камерата)
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9727
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Google Maps/Earth пронајдоци

Post by Bobo »

https://en.wikipedia.org/wiki/AN/FLR-9" onclick="window.open(this.href);return false;
Ready to take photos!
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4564
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Google Maps/Earth пронајдоци

Post by filipv »

fala bobo!
User avatar
Iko
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 46048
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA
Contact:

Re: Google Maps/Earth пронајдоци

Post by Iko »

Ako ne se lazham ovie se vekje odstraneti kako zastareni - ova e oddamna nadminata tehnologija...
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4564
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Google Maps/Earth пронајдоци

Post by filipv »

Iko wrote:Ako ne se lazham ovie se vekje odstraneti kako zastareni - ova e oddamna nadminata tehnologija...
Којзнае... Зградата делува во пристојна состојба, а има и коли паркирано на пракигот.

Може ја чуваат заради некаква редунантност? Може пресметале дека одржувањето на веќе постоечки систем не е премногу скапо (за нивни стандарди, се разбира)? Тропам на памет...

https://www.google.com/maps/place/Elmen ... 49.8112528" onclick="window.open(this.href);return false;

ЕДИТ пишува на википедија дека официјално системот е угасен во 2016...
User avatar
Iko
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 46048
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA
Contact:

Re: Google Maps/Earth пронајдоци

Post by Iko »

Logichno...ovie vo '60-ti gi postavija...mnogu voda (vo tehnoloshki smisol) proteche od togash...
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4564
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Google Maps/Earth пронајдоци

Post by filipv »

да се обрне внимание на распонот на дроновите (у2 за размер)

https://www.google.com/maps/place/39%C2 ... 6389?hl=en
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4564
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Google Maps/Earth пронајдоци

Post by filipv »

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests