Microsoft Flight Simulator 2020

Flight simulator, Lock on и останати симулации.
Flight simulator, Lock on and other flying simulators.
Post Reply
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4381
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Microsoft Flight Simulator 2020

Post by filipv »

Лу-ди-ло

http://www.youtube.com/watch?v=XVUyD_CwCUc" onclick="window.open(this.href);return false;
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by Bobo »

Којзнае што СЕРВЕР ке бара ова за да се *игра* на максимум
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23542
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by dragan_mig31 »

Zasto ti e server?
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by Bobo »

Затоа што ке бара ова 32гб РАМ и јак процесор да се *игра* на максимум. Е сеа сервер нема јака графичка, али ке се стаи некоја со 6гб рам.
+ водено ладење
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4381
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by filipv »

серверски процесори како напр xeon се у принцип тапа за игри. ниту една игра на овој свет не иде добро на сервер.

инаку, играва ќе бара мрсна графичка со многу рам (напр 8 гига) и пред се брза конекција на интернет, бидејќи овие 3д терени и текстури се со толкава огромна резолуција, што нема шанси локално на диск да ти дремат, туку со специјални алгоритми во рилтајм се симињаат како што си леташ
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23542
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by dragan_mig31 »

Bobo ko sto ti kaza filip serveri ne vrsat rabota za igranje ;)
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Loaded_Dice
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 1131
Joined: 04 Aug 2006, 22:48
Location: Skopje, MK
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by Loaded_Dice »

Го купив, добро оди на мојата машина. Од аспект на графика, изгледот на теренот и на метеролошките појави и перформанси е феноменален и може да се каже дека претставува револуција во технологија на правење игри. Flight моделот исто е огромно подобрување од FSX и е близок до најквалитетните авиони во DCS. Има проблеми со висината на AI генерирани објекти, обично се пониски од реалните, и премногу вегетација на погрешни места ( веројатно треба да се намали сетингот). Исто така нема сеуште имплементирано вертикални струења така да едрење и последици од летање низ Cb моментално нема :-(. Еве неколку видеа од Скопје и New York

https://www.youtube.com/watch?v=RWes95aoY_E

https://www.youtube.com/watch?v=9gf_DiXgYtI

https://www.youtube.com/watch?v=UaZa11isFrs

Делува ветувачки, веројатно малку се избрзав пошто сеуште е во некоја бета фаза, ама кога тогаш ќе се купеше.
User avatar
James
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8454
Joined: 30 Jun 2011, 17:07
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by James »

Smogot se iskljucuva u setinzi ili? :)

Nego ko so vidov Ilinden kasarnava detalno ja ima. Isto li e i so Americkive bazi ili bilo koi drugi po stranstvo, ili se zatemneti?
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23542
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by dragan_mig31 »

Gradov e grd i u noviov flajt simulator
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
Posts: 9625
Joined: 05 Mar 2009, 22:18
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by AlexGreat »

:lol: :lol: :lol:
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4381
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by filipv »

Loaded_Dice wrote:Го купив, добро оди на мојата машина. Од аспект на графика, изгледот на теренот и на метеролошките појави и перформанси е феноменален и може да се каже дека претставува револуција во технологија на правење игри. Flight моделот исто е огромно подобрување од FSX и е близок до најквалитетните авиони во DCS. Има проблеми со висината на AI генерирани објекти, обично се пониски од реалните, и премногу вегетација на погрешни места ( веројатно треба да се намали сетингот). Исто така нема сеуште имплементирано вертикални струења така да едрење и последици од летање низ Cb моментално нема :-(. Еве неколку видеа од Скопје и New York

https://www.youtube.com/watch?v=RWes95aoY_E

https://www.youtube.com/watch?v=9gf_DiXgYtI

https://www.youtube.com/watch?v=UaZa11isFrs

Делува ветувачки, веројатно малку се избрзав пошто сеуште е во некоја бета фаза, ама кога тогаш ќе се купеше.
на каков интернет ја тераш?
User avatar
Loaded_Dice
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 1131
Joined: 04 Aug 2006, 22:48
Location: Skopje, MK
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by Loaded_Dice »

Од Телеком 100Mbit оптика, иако ако леташ над истата област тоа се сетира со cache мислам дека нема толку голема улога интернетот. Не сум променил ништо еве нешто вчера летав
https://www.youtube.com/watch?v=pQaA8td8mok" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4381
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by filipv »

максимум флајт-модел реализам сетинзи, слетување со 747 во Чилипи, Дубровник

http://www.youtube.com/watch?v=-qV_cM82o1o" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4381
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Microsoft Flight Simulator 2020

Post by filipv »

најновиот апдејт на мсфс2020

Image
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests