Спотерска Акција LWSK

За оние кои ги интересираат фотографските техники и џаболебарење на аеродромите.
For those who are interested in the technics of photography and like to spend time near airports.
Post Reply
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15381
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by IgorMKD »

Убаво!!! Има една убава на Airliners.net со Охридско и Преспанско заедно... Снимено од воздушниот простор на Грција...
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
Lambro
Едриличар
Едриличар
Posts: 223
Joined: 24 Mar 2008, 13:41
Location: Skopje
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Lambro »

IgorMKD wrote:Убаво!!! Има една убава на Airliners.net со Охридско и Преспанско заедно... Снимено од воздушниот простор на Грција...
Image
User avatar
Bobby
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 832
Joined: 14 Nov 2009, 02:56
Location: OHD - SKP
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobby »

Lambro wrote:
IgorMKD wrote:Убаво!!! Има една убава на Airliners.net со Охридско и Преспанско заедно... Снимено од воздушниот простор на Грција...

Прекрасно!!! :bravo: :bravo: :bravo:
прв пат гледам нешто вакво.
не ни помислив дека некој странец, помислил на нас па не чкрапнал :D
To live is the rarest thing in the world, most people exist, that's all...
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Bobby wrote:
Lambro wrote:
IgorMKD wrote:Убаво!!! Има една убава на Airliners.net со Охридско и Преспанско заедно... Снимено од воздушниот простор на Грција...

Прекрасно!!! :bravo: :bravo: :bravo:
прв пат гледам нешто вакво.
не ни помислив дека некој странец, помислил на нас па не чкрапнал :D
погрешка шркапнал гарант :D
User avatar
Bobby
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 832
Joined: 14 Nov 2009, 02:56
Location: OHD - SKP
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobby »

Инаку сликите од спотерството се одлични. Браво.
Добра основа за да се пробиете на airliners.net.

А што се оденсува до законите, па мој предлог е
сите ние да си купиме една нива од околу па мирна ќе ни е главата за фотографирање :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
и тоа да биде внимателно избрана (од комисија или да се расправа за тоа парламентарно)
се со цел да се испилат најубави фотки. :mrgreen:

Поздрав
To live is the rarest thing in the world, most people exist, that's all...
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Што правите вечер?Да сликнеме нешто ноќно на Аце Велики?
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

JU 114 BELGRADE JAT AIRWAYS 22:40

Овој доаѓа у 22 и 40
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Bobby wrote:Инаку сликите од спотерството се одлични. Браво.
Добра основа за да се пробиете на airliners.net.

А што се оденсува до законите, па мој предлог е
сите ние да си купиме една нива од околу па мирна ќе ни е главата за фотографирање :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
и тоа да биде внимателно избрана (од комисија или да се расправа за тоа парламентарно)
се со цел да се испилат најубави фотки. :mrgreen:

Поздрав
А покрај таква нива да земеме и една ЛАДА нива со налепница МАФ и нормално да е пола со р'ѓа (тоа е права лада) :mrgreen:
User avatar
stef4o
Падобранец
Падобранец
Posts: 129
Joined: 12 May 2009, 00:26
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by stef4o »

Вечерва би требало да биде ведро и чисто, така да ке има поволни услови за ноќно сликање :D само уште да има сообраќај
User avatar
Bobby
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 832
Joined: 14 Nov 2009, 02:56
Location: OHD - SKP
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobby »

Bobo wrote:
Bobby wrote:Инаку сликите од спотерството се одлични. Браво.
Добра основа за да се пробиете на airliners.net.

А што се оденсува до законите, па мој предлог е
сите ние да си купиме една нива од околу па мирна ќе ни е главата за фотографирање :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
и тоа да биде внимателно избрана (од комисија или да се расправа за тоа парламентарно)
се со цел да се испилат најубави фотки. :mrgreen:

Поздрав
А покрај таква нива да земеме и една ЛАДА нива со налепница МАФ и нормално да е пола со р'ѓа (тоа е права лада) :mrgreen:

Како што во оваа држава се отворија еден куп државни агенции и служби - трабало не требало - ќе помислат дека сме некоја шпиунска организација ако стаиме МАФ на џипот. :D
To live is the rarest thing in the world, most people exist, that's all...
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Без затемнети стакла,бела боја и рѓа.Не личи на тајна служба.А да и да троши 20+ на 100км
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Одиме вечер?
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Три има. Од 22 30 до 23 30
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Филип пиши ми ПП што се одлучи.
Зоран
Mодератор
Mодератор
Posts: 14550
Joined: 31 Jan 2008, 19:20

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Зоран »

Ви посакувам ведра ноќ
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23542
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by dragan_mig31 »

Ајде ќе барате штеки цигари да ви носиме у идризово осеќам :D
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Skopjeair »

dragan_mig31 wrote:Ајде ќе барате штеки цигари да ви носиме у идризово осеќам :D
Ниеден не пуши, а чим ти пишувам дома сме! :)
I fly BELL 206 when I am sober!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Малце го кркнавме али МАФ тимот си ја среди работата нормално :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Е сеа фоткиве се такви какви што се поради тоа што слетаа порано и немавме многу време да се местиме и да мавнеме пробни фотки

Image
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

Следна акција ке ја напраиме подобро,со подобра опрема,подобра локација...

Image
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8662
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Спотерска Акција LWSK

Post by Bobo »

F22
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest