Музеј на историјата на Југославија - Фототека

За оние кои ги интересираат фотографските техники и џаболебарење на аеродромите.
For those who are interested in the technics of photography and like to spend time near airports.
Post Reply
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Музеј на историјата на Југославија - Фототека

Post by Trpkovski Vladimir »

Ме чуди тоа што никој тука не го примети настанот што моментално го тресе форумскиот и блогерскиот свет кој е посветен, првенствено на СФРЈ, ама и на нејзините вооружени сили, а тоа е отварањето на дигитализираната фототека на „Музејот на историјата на Југославија“, т.е. на неговиот отворен сајт тука http://foto.mij.rs/" onclick="window.open(this.href);return false; .
Има фантастични фотографии за периодот од 01.01.1948 година, па се до 25.05.1985 година.

Тука да речеме има 43 страни со по три-четири албуми снимени за разни пригоди во Скопје за целиот тој период.
Има разни форографии поврзани со воздухопловството, како цивилно, така и војно, морнарица, КОВ, разни личности и настани поврзани со тие личности.

Уживајте. :D :D :D
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13629
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Музеј на историјата на Југославија - Фототека

Post by karamba »

Бреееј ѓаволска работа завршиле луѓево со сајтов, браос :bravo:
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests