Голема катастрофа во Индонезија

Факти, причини и последици од авионските несреќи.
Facts, reasons and outcomes from aircrash investigations.
Post Reply
User avatar
Iko
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 41375
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA
Contact:

Голема катастрофа во Индонезија

Post by Iko »

So Gospod napred za eventualnite prezhiveani - no za zhal, ne izgleda voopshto na arno...:cry:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... ljudi.html" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29565
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Голема катастрофа во Индонезија

Post by alvarhanso »

Boeing 737 MAX 8 испорачан во август... џилит нов авион + искусен персонал. Според пилотов со кој разговара CNN, веројатно тех. проблеми.

https://edition.cnn.com/asia/live-news/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 20:32
Location: Свети Николе
Contact:

Re: Голема катастрофа во Индонезија

Post by Марко СВ.Н. »

PK-LQP
Image
Нека почиваат во мир....
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8612
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Голема катастрофа во Индонезија

Post by Bobo »

Image

В/С му е многу лоша. Варира многу..10тина минути се бореле буквално со авионов
Дефинитивно дошло до Stall, ама причините кои довеле до тоа се непознати.
User avatar
filipv
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4070
Joined: 13 Dec 2017, 11:54
Contact:

Re: Голема катастрофа во Индонезија

Post by filipv »

Според графиков, делува како PIO.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pilot-induced_oscillation" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29565
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Голема катастрофа во Индонезија

Post by alvarhanso »

Lion Air plane had angle of attack sensor replaced prior to crash; Boeing issues safety reminder
https://www.abc.net.au/news/2018-11-08/ ... h/10475468" onclick="window.open(this.href);return false;

Boeing warns pilots over 737 MAX sensors after Lion Air crash off Indonesia
https://www.nbcnews.com/news/world/boei ... ir-n933376" onclick="window.open(this.href);return false;
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests