10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Сите интересни случувања поврзани со воздухопловството во светот.
Events and happenings in aviation in the world.
User avatar
stef4o
Падобранец
Падобранец
Posts: 129
Joined: 12 May 2009, 00:26
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by stef4o »

Наградно прашање: Кој знае што е топката меѓу задните тркала??? :D Ајде да видиме :D
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Skopjeair »

stef4o wrote:Наградно прашање: Кој знае што е топката меѓу задните тркала??? :D Ајде да видиме :D
Просветли не ...
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
apo_bullseye
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1695
Joined: 26 Feb 2010, 13:53
Location: Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by apo_bullseye »

Skopjeair wrote:
stef4o wrote:Наградно прашање: Кој знае што е топката меѓу задните тркала??? :D Ајде да видиме :D
Просветли не ...
Федерфуфна?
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29932
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by alvarhanso »

Rocznica lotnictwa wojskowego Macedonii
http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=10682" onclick="window.open(this.href);return false;
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8660
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Bobo »

alvarhanso wrote:Rocznica lotnictwa wojskowego Macedonii
http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=10682" onclick="window.open(this.href);return false;
:bravo:
User avatar
Momak od Gjorce
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 2461
Joined: 18 Jan 2011, 16:36
Location: Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Momak od Gjorce »

stef4o wrote:Каков ФЛИР бе? Нема такво нешто. Метео радар е Апо и .
Како бе нема ФЛИР...FLIR или Forward Looking InfraRed...

Image

Image

Image

Е сега не е нашиот овој модел...
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8660
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Bobo »

Momak od Gjorce wrote:
stef4o wrote:Каков ФЛИР бе? Нема такво нешто. Метео радар е Апо и .
Како бе нема ФЛИР...FLIR или Forward Looking InfraRed...

Image

Image

Image

Е сега не е нашиот овој модел...
Не дека нашиот не е тој модел,туку НАШИОТ воопшто нема флир туку тоа е метео радар.незнам каде си видел ти флир воопшто кога гледаш и сам на сликата што ја постави како изгледа флир
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23528
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by dragan_mig31 »

Пуна екипа.Само Бобо фали :)

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8660
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Bobo »

dragan_mig31 wrote:Пуна екипа.Само Бобо фали :)

Image
Треба некој мастер да ме стаи во фотошоп до вас :twisted:
User avatar
Momak od Gjorce
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 2461
Joined: 18 Jan 2011, 16:36
Location: Скопје
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by Momak od Gjorce »

Мислам дека метео радар кај Ми-171 обично е смесне во неговио нос,или не?...Се мислам дека на овој Ми-171,имаат умешано прсти израелците,зашто кога дојде небеше вака накитет...тогаш имаше ознака 710 така?...и на задниот долен дел се гледа некоја елекроника...

Image

Image
User avatar
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2009, 11:47
Location: Skopje
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by leopard »

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Напред към комунизма
User avatar
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2009, 11:47
Location: Skopje
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by leopard »

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Напред към комунизма
User avatar
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2009, 11:47
Location: Skopje
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by leopard »

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Напред към комунизма
User avatar
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2009, 11:47
Location: Skopje
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by leopard »

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Напред към комунизма
User avatar
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2009, 11:47
Location: Skopje
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by leopard »

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Напред към комунизма
User avatar
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2009, 11:47
Location: Skopje
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by leopard »

Image

Image

Image
Напред към комунизма
User avatar
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2009, 11:47
Location: Skopje
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by leopard »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Напред към комунизма
User avatar
stef4o
Падобранец
Падобранец
Posts: 129
Joined: 12 May 2009, 00:26
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by stef4o »

Еве неколку слики и од мене :D

ImageUploaded with ImageShack.com

Младина
ImageUploaded with ImageShack.com
ImageUploaded with ImageShack.com
ImageUploaded with ImageShack.com
User avatar
stef4o
Падобранец
Падобранец
Posts: 129
Joined: 12 May 2009, 00:26
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by stef4o »

Image
Image
Image
User avatar
stef4o
Падобранец
Падобранец
Posts: 129
Joined: 12 May 2009, 00:26
Contact:

Re: 10 Јуни Ден на ВВ и ПВО

Post by stef4o »

Image
Image
Image
Image
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest