Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Сите интересни случувања поврзани со воздухопловството во светот.
Events and happenings in aviation in the world.
Post Reply
User avatar
HORNISE
Падобранец
Падобранец
Posts: 10
Joined: 21 Aug 2006, 13:52
Contact:

Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Post by HORNISE »

В събота 21.05.2011 г се проведе отворен ден в авиобаза Батайница. Кратка, но приятна за окото летателна програма, допълнена с добър статичен показ:

1
Image

2
Image

3
Image

4
Image

5
Image

6
Image

7
Image

8
Image

9
Image

10
Image

11
Image

12
Image

13
Image

14
Image

15
Image

16
Image

Целият репортаж може да се види на - http://balakchiev.com/bg/images-go/batajnica-air-base" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
Posts: 12090
Joined: 05 Mar 2009, 22:18
Contact:

Re: Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Post by AlexGreat »

Одлични фотографии! :bravo:
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Post by IgorMKD »

Е кои папаци сме... Како не знаевме за ова?

Браво HORNISE!!! :bravo:
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 28508
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Post by dragan_mig31 »

Ја занев Игор,али нажалост немам слободно време баш у последно време.Одлични фотки хорнис :)
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Post by Skopjeair »

Екстра!
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Post by IgorMKD »

dragan_mig31 wrote:Ја занев Игор,али нажалост немам слободно време баш у последно време.Одлични фотки хорнис :)
Па што не кажа... И онака умрев од досада викендот. Ке се прошетав до Белград. Друг пат да пријавиш вакви настани.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 23:39
Location: New Foxсиче!
Contact:

Re: Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Post by KVARK »

@Hornis :bravo:

Не гледам дека летал ниту еден Ј-22 Орел? Да не се приземјени?
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Post by IgorMKD »

Веројатно летало само тоа што константно базира на Батајница... На Батајница нема единица на ВиПВО опремена со "Орао", а тој тип летало на Батајница е оперативен само во рамки на СЛИ кој пак е потчинет на ТОЦ. Всушност, специјално-обоениот "Орао" (идентификациска ознака 25207) кој ни го прикачи HORNISE е во посед на СЛО...

Него, мене ме интересира кој е статусот на 1. иае од составот на 204. аб? Колку знам оваа единица поседуваше два извидувачки авиони: еден МиГ-21М (идентификациска ознака 22823, опремен со LORAP) и еден МиГ-21бис (не знам идентификациска ознака) опремен со Vinten. Првиот беше исфрлен од употреба во 2007 година, а за вториот немам поима кој му е статус и идентификациска ознака, а сакам да знам :twisted:
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 28508
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Post by dragan_mig31 »

како што знам ЛОРАП го користат на еден миг-21 бис у последниве неколку години.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 23:39
Location: New Foxсиче!
Contact:

Re: Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Post by KVARK »

IgorMKD wrote:Веројатно летало само тоа што константно базира на Батајница... На Батајница нема единица на ВиПВО опремена со "Орао", а тој тип летало на Батајница е оперативен само во рамки на СЛИ кој пак е потчинет на ТОЦ. Всушност, специјално-обоениот "Орао" (идентификациска ознака 25207) кој ни го прикачи HORNISE е во посед на СЛО...
Помислив дека е тоа во прашање, ама ме збуни овој AirSerbia-јанскиов , бидејќи тој без разлика на типот на "веселбата", секогаш летал ...
IgorMKD wrote:Него, мене ме интересира кој е статусот на 1. иае од составот на 204. аб? Колку знам оваа единица поседуваше два извидувачки авиони: еден МиГ-21М (идентификациска ознака 22823, опремен со LORAP) и еден МиГ-21бис (не знам идентификациска ознака) опремен со Vinten. Првиот беше исфрлен од употреба во 2007 година, а за вториот немам поима кој му е статус и идентификациска ознака, а сакам да знам :twisted:
За овој со Vinten знам дека го водеа како МиГ-21-бис-Р, и тоа беше своевремено прв пример на преадаптација на еден бис во Р варијанта. LORAP-от мислам дека го монтираат на IJ-22 (или INJ-22)... Мислам дека освен бис и УМ нема друга варијанта од 21-кецот која е оперативна.
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
Зоран
Mодератор
Mодератор
Posts: 14550
Joined: 31 Jan 2008, 19:20

Re: Отворен ден в авиобаза Батайница - 21.05.2011 г.

Post by Зоран »

Исечени на парчиња, согалсно Дејтон.

според Одбрана - српското издание.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest