10ти Јуни Ден на вВИНГ

Сите интересни случувања поврзани со воздухопловството во светот.
Events and happenings in aviation in the world.
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8660
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by Bobo »

Trpkovski Vladimir wrote:Добро друштво, ќе има нешто за 10 Јуни годинава на Петровец ???
Да ги полнам батериите на фотоапаратот или ќе си проведам досаден неделен ден ??
Ај нека јави некој дали нешто се спрема годинава.
Наполни ке има
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15381
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by IgorMKD »

И нема да е недела.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by dragan_mig31 »

Ќе биде 12 ти јуни и нема да има ништо специајлно.Ја нема да идам пошто нема да сум у МК од субота па све до следниот петок.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15381
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by IgorMKD »

dragan_mig31 wrote:Ќе биде 12 ти јуни и нема да има ништо специајлно.Ја нема да идам пошто нема да сум у МК од субота па све до следниот петок.
Како бе на 20 годишнина да отсуствуваш? :? Не бива без тебе брат!
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by dragan_mig31 »

Јбг :S
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by Trpkovski Vladimir »

Тоа би значело во вторник.
Ај да видиме кој се ќе оди, јас ќе барам слободен ден за прославата, па најверојатно ќе дојдам.
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by Trpkovski Vladimir »

Добро бе луѓе, има некој инфотмација дали ќе има нешто на 12 и дали ќе биде отворено за јавност, или само интерна прослава ??
И чудно ми е што никој друг не се интересира за ова, а школската година е завршена. :?: :?:
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8660
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by Bobo »

Trpkovski Vladimir wrote:Добро бе луѓе, има некој инфотмација дали ќе има нешто на 12 и дали ќе биде отворено за јавност, или само интерна прослава ??
И чудно ми е што никој друг не се интересира за ова, а школската година е завршена. :?: :?:
Ке има ти реков.Топло е сите пчели,оси,бумбари,пеперутки ке летаат :)
User avatar
Христијан
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 2749
Joined: 16 Sep 2009, 23:14
Location: Република Македонија
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by Христијан »

Утре, на 12 јуни (вторник) со почеток во 12.00 часот, во касарната ,,Страшо Пинџур“ во Петровец ќе се одржи свеченост по повод одбележувањето на денот на воздухопловната бригада (вбр) на АРМ
The only easy day, was yesterday!
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by dragan_mig31 »

Абе пациенти ајде малце фотки овде срам вас било,па 20 годишница е.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
cyber2smile
Спортски пилот
Спортски пилот
Posts: 333
Joined: 26 Dec 2008, 10:57
Location: Скопје
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by cyber2smile »

ili skromna pretstava ili fotoaparatite gi ostavile na prijavnica ;)
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by dragan_mig31 »

Нека е честит празникот на ваздухопловците

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Momak od Gjorce
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 2461
Joined: 18 Jan 2011, 16:36
Location: Скопје
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by Momak od Gjorce »

Нека е честит празникот,ама мислам дека воздухопловствово во моментов ги живее најтешките денови,срамота е да лета само еден хеликоптер :evil:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13629
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by karamba »

Честит празник! Ајт нек се живи и здрави луѓево во В.В-во наше па за опрема секогаш се купува или поправа ако се сака, ни се докажува наназад дека ако се сака се може да купи и среди.

Да живее ВВ на АРМ!
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23527
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by dragan_mig31 »

Cestit praznik Vojna Avijacijo

ImageIMG_9775 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_9702 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_9729 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_9693 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_9627 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_9584 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_9517 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_9479 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_9334 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_0438 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_0376 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_0299 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_0190 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_0048 by dragan cvetic, on Flickr
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13629
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by karamba »

Среќно другари!!!

8-цата со лансериве искина :twisted:
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8660
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by Bobo »

Сликиве се срча! Редно беше да се погоди сончево и ветровито време за 10јуни :D
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29932
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by alvarhanso »

Екстра се сликите! Честит празник. :bravo:
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
aviationless
Капетан на B737
Капетан на B737
Posts: 440
Joined: 08 Dec 2014, 20:48
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by aviationless »

Браво друже, топ фотки! Нека е честит празникот, а што се случи со UH-1 перманентно ги пензиониравме ''сите'' 2 ?
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15381
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: 10ти Јуни Ден на вВИНГ

Post by IgorMKD »

Цвеле, сликиве партали, свака част. Особено за Злин-от одоздола, искина таа слика колку е добра! И добра е сликата со finger-поздравот на екипажот на Ми-8МТ 306.... :bravo:

Али 8-цата со шест лансери УБ-32-57 беше моментот на годинава!!!... Дур не ни дојдат 24-ките :twisted:
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest