Аеромитинг Батајница 2012

Сите интересни случувања поврзани со воздухопловството во светот.
Events and happenings in aviation in the world.
Post Reply
User avatar
stef4o
Падобранец
Падобранец
Posts: 129
Joined: 12 May 2009, 00:26
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by stef4o »

Image

Image

Image

Image

Image
User avatar
stef4o
Падобранец
Падобранец
Posts: 129
Joined: 12 May 2009, 00:26
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by stef4o »

Image

Image

Image

Image

Image
User avatar
stef4o
Падобранец
Падобранец
Posts: 129
Joined: 12 May 2009, 00:26
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by stef4o »

Еве нешто и од изложбата во хангар
Image

Image

Image

Image

Image

Image
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Trpkovski Vladimir »

Пошто ме искритикувавте дека само женскиње сим сликувал, еве и некој метални авиони. :D :D Уште нешто, немој некој да ми ја критикувал повеќе пластичната флаша на Ан-2, не е само тој опремен со таква техника.

Image

Image

Image

Image

Image
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Trpkovski Vladimir »

Image

Image

Стара дртина, производство 1966 година, а имаат намера да го летаат уште барем 12 години. :D

Image

Image

И турчинов е при крај на своите ресурси, и тие планираат да го заменат.

Image
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Trpkovski Vladimir »

Image

Image

Image

Иљушинов просто беше идеален за држење сенка. :D :D

Image

А со вакви масовни крила и не му беше тешко да ја извршува задачата.

Image
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Trpkovski Vladimir »

Старата добра Анушка, се дружев со оваа уште во Ниш.

Image

Стервеј ту хевн. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Image

Овде не се работи за нитни на кило, туку на тон, а богами и два тона. :shock:

Image

Во случај на потреба, сечете тука.

Image

Image
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 8648
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Bobo »

karamba wrote:Интересно видео дечки, од она РЦ коптерчето што леткаше :)
http://www.youtube.com/watch?v=piE0uREs ... ture=share" onclick="window.open(this.href);return false;
Rc хеликоптер во комбинација со GoPro камера ...прајслес
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Trpkovski Vladimir »

Сепак за мене, најмоќната птица на целиот аеромитинг.

Image

Image

Image

Image

Некоја фотка и од хангарот.

Image
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Trpkovski Vladimir »

Користење на минофрлачки ракети во авијацијата.

Image

Да се играју деца.

Image

Сеуште е далеку од готов производ, па дури и од прототип. Сега за сега само како мокап.

Image

Нешто што е веќе милион пати префарбано и сто пати му е сменето името. :glava_vo_zid: :glava_vo_zid:

Image

Играла се деца.

Image
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Trpkovski Vladimir »

Куфери за по пат. :D

Image

Нешто за што се надеваат дека ќе биде иднината на српската наменска индустрија.

Image

Ех тој несреќен Гром.

Image

Image

Image
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Trpkovski Vladimir »

Недосонуваните соништа на РВ и ПВО на СФРЈ.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Trpkovski Vladimir »

Image

Image

Image

Некој моделар од Македонија да не им го правел пропелерот ???

Image

Image
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Trpkovski Vladimir »

Image

Image

Image

И пак на светлината на денот.

Image

Image
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
Trpkovski Vladimir
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5732
Joined: 17 Jan 2008, 19:22
Location: Tetovo
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by Trpkovski Vladimir »

Image

Image

Image

Image

Image

Сега за сега, толку, другите понатаму. :) :)
"Тонеме се подлабоко , моралот ни е на висина" - Извод од историскиот филм "Доброволци"
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23498
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by dragan_mig31 »

Втор дел од фотките од пријателот

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23498
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by dragan_mig31 »

Трет дел хеликоптери

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
HORNISE
Падобранец
Падобранец
Posts: 10
Joined: 21 Aug 2006, 13:52
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by HORNISE »

Една галерия със снимки и от мен:
Image
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by MaKoM »

Ау батка ,многу добри слики !!!!
...shoveling shits up the hill...
User avatar
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 23:39
Location: New Foxсиче!
Contact:

Re: Аеромитинг Батајница 2012

Post by KVARK »

HORNISE wrote:Една галерия със снимки и от мен:
Image

Секоја чест! Многу убава галерија! :bravo:
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest