Литература за контрола на летање (кула)

Научни трудови и литературни дела од професионалната авијација.
Science and literature materials from professional aviation.
Post Reply
User avatar
Scylla
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4913
Joined: 12 Jul 2006, 03:21
Location: Лозана
Contact:

Литература за контрола на летање (кула)

Post by Scylla »

Случајно ја најдов сега, изработена е од двајца другари студенти контролори на летање во Entry Point North во Шведска, кои велат дека ова се работите што ви требаат за да можете да ги положите теориските испити за TWR rating.

Немав многу време, набрзина разлистав низ фајловиве ама изгледа дека момците направиле одлична работа за запознавање за тоа што се учи и што треба да се знае за оваа работа. Ми изгледа како да ги зеле најбитните работи од учебник, направиле добра графика, многу објаснети слики и подвлечени работи и добиле еден прирачник кој објаснува многу работи. Посебно богат е делот за метеорологија и процедурите кои се употребуваат.

Страната е http://www.atcstuff.net/ имате 4 фајлови, од левата страна може да ги спуштите на вашиот компјутер а од десната страна кога кликате на линковите можете да ги разгледувате книгите онлајн.
Airplanes usually kill you quickly - a woman takes her time.
User avatar
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
Posts: 13296
Joined: 05 Mar 2009, 22:18
Contact:

Re: Литература за контрола на летање (кула)

Post by AlexGreat »

Scylla, ај ако сакаш кажи ми каде точно се тие фајлови бидејќи на страницава неможам да ги најдам баш.
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
User avatar
Scylla
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4913
Joined: 12 Jul 2006, 03:21
Location: Лозана
Contact:

Re: Литература за контрола на летање (кула)

Post by Scylla »

Притисни на EPN
Airplanes usually kill you quickly - a woman takes her time.
User avatar
igor_mk
Капетан на B737
Капетан на B737
Posts: 454
Joined: 22 Sep 2006, 16:49
Location: Скопје - Македонија
Contact:

Re: Литература за контрола на летање (кула)

Post by igor_mk »

Странава е затворена , дане ги има некој материјалите симнато да ги закачи на друг сервер за да може да се симнат ? Баш ме интересира матријалот да го разлистам .
Kolku poveke stari idei imas tolku poveke novi ke mozes da sozdades.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests