Воздухопловни закони на Република Македонија

Научни трудови и литературни дела од професионалната авијација.
Science and literature materials from professional aviation.
Post Reply
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Воздухопловни закони на Република Македонија

Post by Aviator »

Можеби некој има потреба да ги погледне воздухопловните закони во Македонија. Истите се преземени од www.pravo.org.mk

Закон за воздухопловство Сл. весник/ година: 14/2006

Измена и дополнување (01.03.2007)

Измена и дополнување (19.08.2008)
brynner

Post by brynner »

Закон за облигационите и стварноправните односи во воздушниот сообраќај:
- Линк на Scribd;
- Линк на сајтот на Мин.транспорт.
User avatar
Falcon
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 826
Joined: 06 Mar 2008, 19:59
Location: Macedonia
Contact:

Post by Falcon »

Баш ми е драго што гледам дека идејата за објавување на регулатива и создавање на една база на податоци од таа област, конечно заживува!

Како што веќе заклучивме, законските акти не се предмет на заштита на авторските права и нема никаков проблем со нивното објавување и дистрибуција. Се надевам дека овој дел од форумот брзо ќе расте!
User avatar
CAVOK
Капетан на B737
Капетан на B737
Posts: 420
Joined: 18 Mar 2008, 11:23
Contact:

Post by CAVOK »

Ima i golem broj na objaveni pravilnici od oblasta na vozduhoplovstvoto.
brynner

Re: Воздухопловни закони на Република Македонија

Post by brynner »

Aviator wrote:Можеби некој има потреба да ги погледне воздухопловните закони во Македонија. Истите се преземени од http://www.pravo.org.mk" onclick="window.open(this.href);return false;

Закон за воздухопловство Сл. весник/ година: 14/2006

Измена и дополнување (01.03.2007)

Измена и дополнување (19.08.2008)
Измена и дополнување (14.05.2010)

Пречистен текст (06.09.2010)
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest