Си купив 4 нови книги

Научни трудови и литературни дела од професионалната авијација.
Science and literature materials from professional aviation.
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by IgorMKD »

Три убави книги за 45 евра, спомен од Paris Air Show 2015.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30738
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by alvarhanso »

Чекаме и една мини Le Bourget репортажа овде:
http://forum.avijacija.mk/viewforum.php?f=27" onclick="window.open(this.href);return false;

:)
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by IgorMKD »

Пишувам нешто за Штит ама стварно мини, повеќе како разгледница. Нема време за подолг осврт јбг... Секако ќе биде постирано и тука...

Инаку, навистина вреди да се иде на Ле Бурже поради повеќе причини... иако, најискрено, не е настан за луѓе кои не се вљубени во авијација и авиони во секој смисол :D

Красивые пожелания хорошего, удачного дня!

Image
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
Zoran MAF
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 6627
Joined: 02 Jul 2014, 19:44
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by Zoran MAF »

IgorMKD wrote:Пишувам нешто за Штит ама стварно мини, повеќе како разгледница. Нема време за подолг осврт јбг... Секако ќе биде постирано и тука...

Инаку, навистина вреди да се иде на Ле Бурже поради повеќе причини... иако, најискрено, не е настан за луѓе кои не се вљубени во авијација и авиони во секој смисол :D

Красивые пожелания хорошего, удачного дня!

Image
Твоја лепша половина го следи форумов ?
Ако одговорот е да добиваш црн печат за влез во Франција.
Mijak 2
Si vis pacem, para bellum. Хочешь мира - готовься к войне
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by IgorMKD »

Ново во библиотеката, извонредно парче историја!

Image
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13727
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by karamba »

Одлично Игор, остануваш верен на добрата традиција за набавки на квалитетни книги со авијациска тематика :)
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by IgorMKD »

Џамбо, никогаш не сум штедел на литература, имало ситуации кога сум ги трошел последните пари или сум се позајмувал за да купам книга... Да не биде дека се фалам ама мислам дека имам поприлично голема и вредна колекција на книги и списанија од воздухопловна област а и добра библиотека генерално на тема безбедност, вооружување и воена техника... Веројатно најбогата во државава... Имам над 100 книги а списанија би рекол имам над 2.000 од сите краеви на светот... Дома е континуирана кавга за книгите и списанијата пошто архивата го јаде просторот ко од шала, а тука се и макети и остали тракатанци... Пред неколку месеци правев голем clearing house и дел од архивата ја предадов на неколку МАФ-овци, чинам нешто и на тебе...
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13727
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by karamba »

Точно другар, тогаш подели ти бајаги од залихите и мислам дека пак ти останува многу кај тебе, џабе чистење :) секогаш е кратко со простор за да вакви резерви од литература се сместат како што треба
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by IgorMKD »

Ново во библиотеката, подарок од другар од Загреб.

Image
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by IgorMKD »

Од вчера во домашната библиотека...

Image

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo u Drugom svjetskom ratu
http://www.jet-manga.hr/012station/ndh.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

Орлови са Врбаса

Image

UTVA Fabrika Aviona - Proizvodnja Aviona 1940-2012

Image

Brankica Stanković: "Insajder, moja priča"
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 28412
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by dragan_mig31 »

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by IgorMKD »

Малку новитети од Словенија и Хрватска...
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
zlatko83
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1644
Joined: 10 Sep 2006, 16:47
Location: Skopje
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by zlatko83 »

igor kazi ovije 117lap I 83lap kavi se po kvalitet?
moze li da se spredat so ona za Orelot?
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by IgorMKD »

zlatko83 wrote:igor kazi ovije 117lap I 83lap kavi se po kvalitet?
moze li da se spredat so ona za Orelot?
Одлични книги Злате, да ти ги купам ако идам Белград скоро?
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 28412
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by dragan_mig31 »

На поклон од другарот Игор.Тотално изненаџење.

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by IgorMKD »

dragan_mig31 wrote:На поклон од другарот Игор.Тотално изненаџење.

Image
:D не можев да одолеам да не ти ја купам :D со среќа да си ја читаш, има што да се научи од неа!
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13727
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Си купив 4 нови книги

Post by karamba »

Еј другари овие книги се стварно мерак и се бесценети, здравје кога ќе идеме во пензија и кога ќе има време на претек чувајте ги да читам и ја :)
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest