3d print

Научни трудови и литературни дела од професионалната авијација.
Science and literature materials from professional aviation.
Post Reply
User avatar
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8783
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

3d print

Post by kocov »

http://www.telegraph.co.uk/finance/news ... inter.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
User avatar
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8783
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: 3d print

Post by kocov »

како оди развојот со 3д печатењето, се повеке и повеке ке се намалува цената на леталата бидејки еден вакво индустриски 3д печатар ке биде доволно да го направи доста комплексни делови на пример лопатките на компресорот
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
User avatar
Iko
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 46048
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA
Contact:

Re: 3d print

Post by Iko »

Naprotiv...kje rasne do astronomski proporcii...
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests