наука за ракетите

Научни трудови и литературни дела од професионалната авијација.
Science and literature materials from professional aviation.
Post Reply
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

наука за ракетите

Post by MaKoM »

Уште од мал , ме интерсираше ракетната техника, дури едно време се запишав во секција за ракетно моделарство во тогашната Народна Техника.Мислам дека бев 7 одд...Имавме по 3 лансирања ама со еден мотор и тоа од тогашните залихи во народна техника, Ракети и мотори од поранешната Југославија. Жално што немаше разбирање да се продолжи со тој занает.Сега кога гледам како грми ГРАД БМ-21 ме факат морници човече.....

Ако не се лажам имаме на форумот хемиски инжењер а КВАРК... :lol: некој што се занимава со физика, или балистика..

Еве еден туторијал од цевката како се прави мотор и тело на ракета мада малку ја затупе.
01
https://www.youtube.com/watch?v=BfAZx4FPNkA" onclick="window.open(this.href);return false;
02
https://www.youtube.com/watch?v=eZiERZ6B5fk" onclick="window.open(this.href);return false;
03
https://www.youtube.com/watch?v=DfRNimt2bU4" onclick="window.open(this.href);return false;
04
https://www.youtube.com/watch?v=YIdojKSeCWc" onclick="window.open(this.href);return false;
05
https://www.youtube.com/watch?v=ZxG4pUnFCNk" onclick="window.open(this.href);return false;
06
https://www.youtube.com/watch?v=TSwRXcXF2gA" onclick="window.open(this.href);return false;
07
https://www.youtube.com/watch?v=oep9rLqmrh0" onclick="window.open(this.href);return false;
08
https://www.youtube.com/watch?v=N5Rnm5FDdsk" onclick="window.open(this.href);return false;
09
https://www.youtube.com/watch?v=ohjUFN2lMwQ" onclick="window.open(this.href);return false;
10
https://www.youtube.com/watch?v=KG-7YtKtDiI" onclick="window.open(this.href);return false;
11
https://www.youtube.com/watch?v=RYifdZqQK0U" onclick="window.open(this.href);return false;
12
https://www.youtube.com/watch?v=wmNc_YzPvTE" onclick="window.open(this.href);return false;
13
https://www.youtube.com/watch?v=icYJItD2KaQ" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=AyvuwxgYc-4" onclick="window.open(this.href);return false;
...shoveling shits up the hill...
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Re: наука за ракетите

Post by MaKoM »

како не треба

https://www.youtube.com/watch?v=xLjjGgiTRro" onclick="window.open(this.href);return false;

:bravo: :bravo:
...shoveling shits up the hill...
User avatar
apo_bullseye
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1695
Joined: 26 Feb 2010, 13:53
Location: Скопје
Contact:

Re: наука за ракетите

Post by apo_bullseye »

Како не треба part 2

https://www.youtube.com/watch?v=EJb5giNSVBY" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Re: наука за ракетите

Post by MaKoM »

apo_bullseye wrote:Како не треба part 2

https://www.youtube.com/watch?v=EJb5giNSVBY" onclick="window.open(this.href);return false;
Begaj be , ovaj ke ne potepa site ,heheeh bev go zaboravil. vidi go ti mangana izmisli azbuka da prepisuva , abe shutrak vremeto sto go potrosi za azbukata ke ti bese dovolno da naucis nesto koristo.
Ovaj pak reporterov teska pijandura, vida treba drzavata da go nagradi...sto da mu dade laboratorija , ovaj e ednen incident oddalecen od toa da e supervilan ..
...shoveling shits up the hill...
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest