Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

Научни трудови и литературни дела од професионалната авијација.
Science and literature materials from professional aviation.
Post Reply
User avatar
Dante
Падобранец
Падобранец
Posts: 133
Joined: 17 Nov 2012, 23:42
Location: Brussels, Belgium
Contact:

Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

Post by Dante »

Со цел да се покажеме и поврземе во научно-истражувачкиот свет во авијацијата, оформивме старт-ап непрофитна научно-истражувачка фирма базирана во Скопје, Р. Македонија http://pinwheelaerospace.com/. Тим од четворица амбициозни генијалци, со една цел, да работиме заедно на разни идеи и да ѓи објавуваме во меѓународно научно-истражувачки журнали и конференции.
Првиот труд ни беше објавен во Март, 2018 на меѓународниот журнал во наука и технологија. http://www.theijst.com/wp-content/uploa ... Update.pdf
Се работи за оптимизација на воздушните рути т.е. патишта со помош на автономичен механизам. Испитувањата покажаа позитивни резултати кадешто со користење на механизамот, должината на стандардните рути беа значително намалени и со тоа доста бенефиции( намалени трошоци, намалени доцнења, намалено загадување, итн.).
Сите нови објавувања и новости ќе ги споделувам со вас.

Поздрав до заедницата од Pinwheel Aerospace.
Project Officer at Clean Aviation JU
ENAC Graduate in Aeronautics and Space
For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return. --- Leo Da Vinci
User avatar
Iko
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 46054
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA
Contact:

Re: Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

Post by Iko »

Neka e so srekja i chestito - i samo napred! :bravo:
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 14269
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Научен труд на Македонска научно истражувачка фирма

Post by karamba »

Среќно дечки, само напред. :bravo:
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest