Ан-2 во Македонија

За љубителите на лесните авиони,падобранството,едрилиците и ултралесните летала.
For the fans of the light aircraft, paragliders, private flying and sailplanes.
Post Reply
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Ан-2 во Македонија

Post by MaKoM »

Колку Ан-2 има во Македонија

Ајде да броиме

АРМ-1 ВАМ-150
Бони ЕР .....Мислам 8 ,
Стенковец ....1 Крш
Битола ...........2 Крш

Има ли други ....?????
...shoveling shits up the hill...
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9129
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Post by Bobo »

na stenkovec mislam imase eden raspadnat... u otpad go odnesoa i eden crven toj go prodadoa..
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Post by MaKoM »

Bobo wrote:na stenkovec mislam imase eden raspadnat... u otpad go odnesoa i eden crven toj go prodadoa..
Црвениот е продаден ,значи не е веке во Македонија. така да нема да го бориме, оној кршот што го изедоа бегалците е одамна на буниште. ама има уште еден покрај писта. Така да ке го броиме тој.
...shoveling shits up the hill...
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Post by Skopjeair »

Tolku se
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Post by MaKoM »

Skopjeair wrote:Tolku se
Абе нема ли уште еден во Куманово.На сликите од google earth.на аеродромот има уште еден на карајот на една од стојанките.
...shoveling shits up the hill...
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Post by MaKoM »

Ајде да видиме регистрациите.

Стенковец....Ан-2 Z3-BGD

Битола Ан-2 Z3-BGO
Aн-2 Z3-BGS

Boni AIR Aн-2 Z3-BGF
Z3-BGJ
Z3-BGK
Z3-BGN
Z3-BGH
Z3-BGG
Z3-BG?
Z3-BG?

И евентуално Кумановскиот.
...shoveling shits up the hill...
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Post by Skopjeair »

Кумановскиот е Z3-DCR сега познат како VAM150
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Post by MaKoM »

Skopjeair wrote:Кумановскиот е Z3-DCR сега познат како VAM150
Аха ...а кои се регистрациите на останатите 2 од БониЕр
...shoveling shits up the hill...
User avatar
avijacijamk
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 2476
Joined: 18 Jul 2006, 13:23
Location: Skopje, Republic of Macedonia
Contact:

Post by avijacijamk »

Бони Ер:
Z3-BGH out Пеширово
Z3-BGB out Пеширово
Z3-BGJ
Z3-BGF
Z3-BGK
Z3-BGP
Z3-BGM
Z3-BGN
Еден од овие што се пловидбени е продаден во Србија, не ми текнува кој беше, ама ќе прашам

Авиотранспорт:
Z3-BGD out на Стенковец

Воено воздухопловство:
VAM-150 ex.Z3-DCR на Петровец

Барни ДООЕЛ:
Z3-BGO out на Логоварди
Z3-BGS out на Логоварди

Аеро Клуб "СКОПЈЕ" - Скопје
Z3-DAC продаден во Црна Гора

Толку се!!! :D
Премногу анализа доведува до парализа!!!
[url]http://www.avijacija.com.mk[/url]
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Post by MaKoM »

благодарам....
...shoveling shits up the hill...
User avatar
pilot_a321
Падобранец
Падобранец
Posts: 3
Joined: 03 Apr 2008, 15:27
Location: Skopje
Contact:

Post by pilot_a321 »

Ajde edno prasanje! Kako mozam da stapam vo kontakt so Boni air? Ajde dadete mi broj za kontakt. Odnapred blagodaram. Cao
User avatar
sef
Едриличар
Едриличар
Posts: 288
Joined: 25 Aug 2006, 13:05
Location: Skopje
Contact:

Post by sef »

Кога е продаден црвениот Ан-2 на скопскиот аероклуб и дали Ќе се набави нешто за негова замена?
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Post by MaKoM »

sef wrote:Кога е продаден црвениот Ан-2 на скопскиот аероклуб и дали Ќе се набави нешто за негова замена?
Еии има 5-6 месеци....ако не се лажам.А за набавка на ново, се надевам оти ке ти одговори некој кој знае.
...shoveling shits up the hill...
User avatar
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia
Contact:

Post by EDRILICAR »

ja kako sto znam ke se zima vilga ili cessna
User avatar
Blagojce
Падобранец
Падобранец
Posts: 78
Joined: 01 Sep 2006, 08:58
Location: S. Beranci, Bitolsko Makedonija
Contact:

Post by Blagojce »

An-2 e prodajen na DI Air vo Crna Gora.
Sekoga i sekade prvi
User avatar
sef
Едриличар
Едриличар
Posts: 288
Joined: 25 Aug 2006, 13:05
Location: Skopje
Contact:

Post by sef »

Што бидна со кумановската Вилга?
User avatar
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia
Contact:

Post by EDRILICAR »

pa ja pravat imaat viknato bugar da im go sredi malce motorot krilata se prefarbani za trupo ne znam pa za edno mesec ipol bi trebalo da bide do kraj
User avatar
seavo
Падобранец
Падобранец
Posts: 89
Joined: 06 Jan 2007, 10:57
Contact:

Post by seavo »

se zboruva ovde za An-2 pa se setiv na fotografijava:
Image

do sega ne sum veruval deka toj avion vaka moze da izgori...udril vo toa kanalot pri prinudno sletuvanje, bil poln so burinja avio benzin...
User avatar
dedal_mk
Падобранец
Падобранец
Posts: 7
Joined: 13 Jun 2008, 15:37
Location: skopje
Contact:

Post by dedal_mk »

MaKoM wrote:
sef wrote:Кога е продаден црвениот Ан-2 на скопскиот аероклуб и дали Ќе се набави нешто за негова замена?
Еии има 5-6 месеци....ако не се лажам.А за набавка на ново, се надевам оти ке ти одговори некој кој знае.
se kupu utva 66
User avatar
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8783
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Post by kocov »

eve gi bitolaskite an-2

Image

Image
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest