Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

За љубителите на лесните авиони,падобранството,едрилиците и ултралесните летала.
For the fans of the light aircraft, paragliders, private flying and sailplanes.
Post Reply
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by MaKoM »

Колку Цесни има во Македонија ???
...shoveling shits up the hill...
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3197
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Skopjeair »

http://www.caa.gov.mk/Upload/Document/M ... 13%20a.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Број докторе
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by EDRILICAR »

Z3-DAB, Z3-DAD, Z3-DAH, Z3-DAC, Z3-DCL, Z3-DAE
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15443
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by IgorMKD »

Image
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by EDRILICAR »

dobro mi sto cessnava zimi se :D :D
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9733
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Image
Image
Ready to take photos!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9733
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Image
Ready to take photos!
User avatar
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by EDRILICAR »

meteopro.mk/?p=5&i=idt-178
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9733
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

https://www.youtube.com/watch?v=re81tsIpYrs" onclick="window.open(this.href);return false;

Го искрцкаа авиончево,браво АК Скопје :twisted:
Ready to take photos!
User avatar
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by EDRILICAR »

eeeeeeeeeeee a dole ceka blanikot ceka citabrija za edrenje :D
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by MaKoM »

Слушам некој индијанец ја искршил Цесната на аеро клуб Скопје.... :evil: :evil: Абе нели научивте дека муслиман незнае да слетува , видете бе 11.септември 2001 ц ц ц ц
...shoveling shits up the hill...
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by MaKoM »

http://www.vest.mk/default.asp?ItemID=8 ... B31B2233B3" onclick="window.open(this.href);return false;

Еве го шизикот...ај лакомост за пара....
...shoveling shits up the hill...
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9733
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Image

Image

Image

Сликите се преземени од ФБ,од профилот на Пипистрел Македонија.Ова е на враќање од аеромитингот во Подгорица кој се одржа на 10.10.2014 година каде АК Скопје и ДЗС имаа активно учество
Ready to take photos!
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15443
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by IgorMKD »

...аеромитингот во Подгорица кој се одржа на 12.10.2014 година...
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by EDRILICAR »

bea 2 pipistrela i cetiri celena na aeroklub Skopje i Pipistrel flying club Macedonia
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15443
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by IgorMKD »

Ставете фотографии од настанот и македонското учество на истиот.
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9733
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Image
Ready to take photos!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9733
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Image
Ready to take photos!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9733
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Image

Убаво попладневно дружење со падобранци на стенковец
Ready to take photos!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9733
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

http://www.youtube.com/watch?v=Ai2n4y7O ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Ready to take photos!
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest