Параглајдинг во Македонските алпи

За љубителите на лесните авиони,падобранството,едрилиците и ултралесните летала.
For the fans of the light aircraft, paragliders, private flying and sailplanes.
Post Reply
User avatar
vladen1979
Падобранец
Падобранец
Posts: 90
Joined: 20 Nov 2006, 14:23
Contact:

Параглајдинг во Македонските алпи

Post by vladen1979 »

Во петокот беше мнооогу јак термички ден со висока база на Шапка!
После 5 години обиди конечно успеав да влезам до Кобилица, не затоа што е толку тешко туку затоа што домашни планини ми се Водно и Скопска црна гора а досега не се погодил ваков ден!

Еве кратко видео:
http://www.youtube.com/watch?v=uhd05Q4khmw" onclick="window.open(this.href);return false;

И еве го летот, ако некој сака да го разгледа може да го симне и во кмл па да го гледа во Google Earth.

http://xc.dhv.de/xc/modules/leonardo/in ... tID=242603

Плави неба
В.
Не е небото граница, земјата е!
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 29938
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Параглајдинг во Македонските алпи

Post by alvarhanso »

Богами Алпи. :D
Супер панорама.
..

The future is already here - it's just not evenly distributed
User avatar
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia
Contact:

Re: Параглајдинг во Македонските алпи

Post by EDRILICAR »

Bravo bravo super
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest