делтаплан - hangglider

За љубителите на лесните авиони,падобранството,едрилиците и ултралесните летала.
For the fans of the light aircraft, paragliders, private flying and sailplanes.
Post Reply
User avatar
Jordan
Падобранец
Падобранец
Posts: 3
Joined: 03 Apr 2012, 20:21
Contact:

делтаплан - hangglider

Post by Jordan »

значи ме интересира дали во МК се прават обуки за летање со делтаплан ( hangglider ) колку чинат истите , и каде може да се купи делтапланот ( hanggliderot ) и како му се движат цените на ново ?
User avatar
Martin Jovanoski
Падобранец
Падобранец
Posts: 4
Joined: 23 Dec 2011, 19:15
Location: Macedonia, Prilep
Contact:

Re: делтаплан - hangglider

Post by Martin Jovanoski »

Здраво...
единствен активен клуб со делтаплани е клубот од охрид, (има и по некој летач и од другите градови но не баш активни) па би ти препорачал да стапиш во контакт со нив..
кај нас има и неколку други инструктори со важечки лиценци но сепак најактивни во последниот период се тие...
види контактирај ги, тие ќе ти објаснат све и за обука и за цени...
BigBlue
Никола Бараковски 075404697
freeflight...!
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest