Парк аеродром

Историјат на важните чекори и остварувања кои придонесле за формирањето на денешната авијација.
A historic review of the important steps and achievements that contributed for the aviation of today.
Post Reply
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by IgorMKD »

Добар постамент... За експонатот секако нема потреба да се дискутира. Што значи авијациска традиција и култура...

Image
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 13727
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by karamba »

Навистина одличен постамент, онака *празен* за да се долови целиот авион одоздола.
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30738
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by alvarhanso »

Одличен! Знаат евреите како треба.
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by Canemakedonski »

И уште да удрат музика да свири онаа Rock The Casaba од Клеш, ама тоа мислам кај нас нема да помини...
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9122
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by Bobo »

Сува Љепота
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by Canemakedonski »

Bobo wrote:Сува Љепота
Песната? :mrgreen:
User avatar
MaKoM
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4639
Joined: 04 Aug 2006, 19:07
Location: Strumica R. Makedonija
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by MaKoM »

IgorMKD wrote:Добар постамент... За експонатот секако нема потреба да се дискутира. Што значи авијациска традиција и култура...

Image

Aко направат такво нешто кај нас, ке биде на вториот ден изпочкртано со спрес, дали ке биде CPB или ФА или пак ке пишува нешто друго, а голема е веројатноста да се испокраде за старо железо. Добро направија од општна аеродром што го качија на бетонски постамент. :sluzim_narodu:
...shoveling shits up the hill...
User avatar
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8783
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: Парк аеродром

Post by kocov »

MaKoM wrote:
IgorMKD wrote:Добар постамент... За експонатот секако нема потреба да се дискутира. Што значи авијациска традиција и култура...

Image

Aко направат такво нешто кај нас, ке биде на вториот ден изпочкртано со спрес, дали ке биде CPB или ФА или пак ке пишува нешто друго, а голема е веројатноста да се испокраде за старо железо. Добро направија од општна аеродром што го качија на бетонски постамент. :sluzim_narodu:

Е Израел нема роми со запрежни коњи, а не вели два пати да не се разбудуме некој ден и да го видиме авионот качен на некоја запрежна кола и кутрото коњче со име звездан се мачи да го пренеси до отпадот за старо железо.
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by IgorMKD »

Звездан :bravo:
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 28417
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by dragan_mig31 »

Кочов што се тоа ЗАПРЖЕНИ коњи:?
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
firefox
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1335
Joined: 04 Aug 2006, 16:44
Location: Skopje
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by firefox »

Драгче не се ЗАПРЖЕНИ, ЗАПРЕЖНИ си се убаво си пишал човекот!
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by IgorMKD »

MaKoM wrote:
IgorMKD wrote:Добар постамент... За експонатот секако нема потреба да се дискутира. Што значи авијациска традиција и култура...

Image

Aко направат такво нешто кај нас, ке биде на вториот ден изпочкртано со спрес, дали ке биде CPB или ФА или пак ке пишува нешто друго, а голема е веројатноста да се испокраде за старо железо. Добро направија од општна аеродром што го качија на бетонски постамент. :sluzim_narodu:
Зашто секогаш мораме нашите лоши реализации да ги правдаме со "што би било кога би било" сценарија?
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 28417
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by dragan_mig31 »

Затоа што сме неспособни и искомплексирани ко народ(сите балканци до еден) :)
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30738
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by alvarhanso »

Мене еврејскиов постамент за ѕверов качен на него ми е топ! Многу елегантно решение.
User avatar
EDRILICAR
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 806
Joined: 24 Jan 2007, 15:56
Location: Skopje, Republic of Macedonia
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by EDRILICAR »

Image
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by IgorMKD »

Трикот е во инвентивноста... Пенсилванија, САД.

Image
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 28417
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by dragan_mig31 »

Цареви :)
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Canemakedonski
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5835
Joined: 11 Nov 2006, 22:12
Location: Prilep
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by Canemakedonski »

IgorMKD wrote:Трикот е во инвентивноста... Пенсилванија, САД.

Image
Па има некои недостатоци. Ова е, ми се чини, Б 25 со цивилна регистрација. А би требало да го постават во Њујорк пред Емпаер Стејт Билдинг. Еден Б 25 удрил во зградата за време на ВСВ.
User avatar
Skopjeair
H.M. MURDOCK
H.M. MURDOCK
Posts: 3184
Joined: 12 Oct 2006, 10:23
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by Skopjeair »

Аааа, кој кого копира? Ние, или Грците?

Image
I fly BELL 206 when I am sober!
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30738
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Парк аеродром

Post by alvarhanso »

Oxi image.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest