Екраноплани

Историјат на важните чекори и остварувања кои придонесле за формирањето на денешната авијација.
A historic review of the important steps and achievements that contributed for the aviation of today.
Post Reply
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 28411
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Екраноплани

Post by dragan_mig31 »

Еве еден многу добар документарец на оваа тема


http://www.youtube.com/watch?v=xr8N0Z4C ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8783
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: Екраноплани

Post by kocov »

Интересен концепт штета што не го довразвија, денес нешто се прави во Јапонија како замена на возовите на пруги и наместо пруги овој екраноплан лета по бетонски патеки нешто слично како оние боб санки
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 30738
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Екраноплани

Post by alvarhanso »

http://www.youtube.com/watch?v=XBYqzK4twjE" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
IgorMKD
Астронаут
Астронаут
Posts: 15400
Joined: 23 Nov 2006, 14:06
Location: Автокоманда, Скопје
Contact:

Re: Екраноплани

Post by IgorMKD »

Image
"Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati" - Ivo Andrić
User avatar
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8783
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: Екраноплани

Post by kocov »

80S песната што е ставена во позадина е како некое порно од 80 тите

http://www.youtube.com/watch?v=Nfnbp2Ba ... D68FCC17F5" onclick="window.open(this.href);return false;
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest