SO.9050 Trident II ракетно хибриден авион

Историјат на важните чекори и остварувања кои придонесле за формирањето на денешната авијација.
A historic review of the important steps and achievements that contributed for the aviation of today.
Post Reply
User avatar
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8783
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

SO.9050 Trident II ракетно хибриден авион

Post by kocov »

SO.9050 Trident II e авион направен од страна на француската фирма Sud-Ouest или југоисточна регија на производители на авиони, овој авион требало да биде нешто како одговор на барањето на француските вв за брз суперсоничен авион од над 2 маха, кој требало исто така да биде ефтини за одржување поради тоа Sud-Ouesт го произведува SO.9050 Trident I и Trident II кој преставуват ракетно хибридни леталаImage
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
User avatar
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8783
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: SO.9050 Trident II ракетно хибриден авион

Post by kocov »

Овој авион летал на тој начин што за крстарање користел два млазни мотори од 15 000кн, поставени на крилјата кој му овозможувале на тридент да постигне брзина до 900 км на час, додека за постигнување на брзина од 1700 км на час користел 3 ракетни мотори со сила од 17000kn, вкупно летот на овој авион во соничен режиме траел 4,5 минути што било доволно да овој ловец да се искачи на висина од 20 км со брзина од 2000 км на час под агол од 20 степени и да ги пресретни советските бомбандери и да истрела кон нив ракети од среден дострел и да се повлечи кон својата база.

Image
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
User avatar
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8783
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: SO.9050 Trident II ракетно хибриден авион

Post by kocov »

ракетниот мотор на SO.9050 Trident II

Image
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
User avatar
kocov
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 8783
Joined: 12 Jan 2008, 18:59
Location: Republika Bitola

Re: SO.9050 Trident II ракетно хибриден авион

Post by kocov »

млазниот моторот на Trident II

Image

И дај нешто напиште чини леталото како концепт не чини макар и сте ме исплукале до коска :)
Се ке направам како што треба и на крајот пак ништо..лоша срејка или што и јас самиот незнам
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest