Како до воен пилот...

Пилотски муабети и случувања.
Pilot's talks and events.
Post Reply
User avatar
MIKI-basshunter
Спортски пилот
Спортски пилот
Posts: 339
Joined: 06 Nov 2007, 20:30
Location: Велес
Contact:

Како до воен пилот...

Post by MIKI-basshunter »

Здраво
Јас сум нов на форумоф, имам 15 години и имам многу голема желба да станам воен пилот. Ќе може ли да ми објаснете што се е потребно да се заврши, каде има такви школи и.т.н
Благодарам однапред
-"You can do anything, but not everything."
-"No bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor dumb bastard die for his country."
User avatar
Mad Scientist
On the mike at 120.3
On the mike at 120.3
Posts: 773
Joined: 05 Oct 2006, 18:42
Contact:

Post by Mad Scientist »

Кај нас пилоти регрутираат од воената академија во Скопје.
[color=blue]No good deed remains unpunished.[/color]

Нормален текст - Пишува љубител на авијација
[b][i][color=red]Здебелен црвен и искосен текст - Пишува модератор[/b][/i][/color]
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 28412
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

заврши некој од техничките факултети како мажински или електро од кога ќе матурираш па после тоа кога ќе има конкурс од арм пријави се ако не си постар од 27 години и ако те изберат ќе станеш воен пилот.ова е све овака пошто воена академија не постои више,а богами додека ти стигнеш до 22-25 години може и воено воздухопловство да немаме....
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Red
Спортски пилот
Спортски пилот
Posts: 311
Joined: 21 Aug 2007, 17:44
Location: Прилеп

Post by Red »

dragan_mig31 wrote:...а богами додека ти стигнеш до 22-25 години може и воено воздухопловство да немаме....
А сега имаме? :D
No good deed goes unpunished.
User avatar
***DAVID***
Падобранец
Падобранец
Posts: 129
Joined: 24 Jan 2009, 01:09
Contact:

Post by ***DAVID*** »

Другарче имаш баш убава желба и ти посакувам да ти се оствари, но проблемот е во многуте препреки кои се јавуваат додека стигнеш до АРМ.......
Поздрав....
User avatar
MIKI-basshunter
Спортски пилот
Спортски пилот
Posts: 339
Joined: 06 Nov 2007, 20:30
Location: Велес
Contact:

Post by MIKI-basshunter »

благодарам на одговорите, и да се надевам дека ќе успеам...
-"You can do anything, but not everything."
-"No bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor dumb bastard die for his country."
User avatar
zlatko83
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1644
Joined: 10 Sep 2006, 16:47
Location: Skopje
Contact:

Post by zlatko83 »

do 27 godini e a??'
da se prijavam jas ??
ce me primat li??
$h@doW m@n
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 1240
Joined: 13 Feb 2009, 23:02
Location: Skopje

Post by $h@doW m@n »

zlatko83 wrote:do 27 godini e a??'
da se prijavam jas ??
ce me primat li??
колкав си??? :D

него да напоменам, ВОЕНАТА АКАДЕМИЈА во Скопје е реактивирана..ја отворија повторно...имаше и тема на форумов за тоа//
User avatar
Falcon
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 820
Joined: 06 Mar 2008, 19:59
Location: Macedonia
Contact:

Post by Falcon »

$h@doW m@n wrote:
zlatko83 wrote:do 27 godini e a??'
da se prijavam jas ??
ce me primat li??
колкав си??? :D

него да напоменам, ВОЕНАТА АКАДЕМИЈА во Скопје е реактивирана..ја отворија повторно...имаше и тема на форумов за тоа//
Ова официјално е? На форумов зборувавме за најавите повторно да се отвори воената академија, ама не сум чул дека работата е завршена... Да не излезе конкурс за упис на питомци?
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest