Вселенското зрачење предизвикува рак кај екипажот(!)...

Пилотски муабети и случувања.
Pilot's talks and events.
Post Reply
brynner

Вселенското зрачење предизвикува рак кај екипажот(!)...

Post by brynner »

За време на летовите летачкиот персонал е изложен на вселенско зрачење кое, акумулирано низ годините минати во лет, може да предизвика рак. Веројатноста за оваа појава е поголема кај поискусниот екипаж (т.е. поголем налет на часови во лет, подолг стаж), како и кај екипажот кој повеќе време минува во летање на поголеми висини.

Одредени студии покажале дека кај екипаж со долгогодишно искуство изразито честа е појавата на малиген меланом, рак на кожата и акутна миелоцитна леукемија.

Читајте повеќе на:
http://www.cancerhelp.org.uk/help/default.asp?page=9270
http://www.britishairways.com/travel/he ... blic/en_gb

или на линковите зад http://tinyurl.com/y9g5x2v
User avatar
MIKI-basshunter
Спортски пилот
Спортски пилот
Posts: 339
Joined: 06 Nov 2007, 20:30
Location: Велес
Contact:

Post by MIKI-basshunter »

хаха кај нас ова не важи, ние исто како да немаме летови, а не па рак да фатат... :) во некое подобро време да се надеваме :)
-"You can do anything, but not everything."
-"No bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor dumb bastard die for his country."
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest