Пилот погоден во глава успешно приземјил хеликоптер

Пилотски муабети и случувања.
Pilot's talks and events.
Post Reply
User avatar
Scylla
Капетан на Concorde
Капетан на Concorde
Posts: 4913
Joined: 12 Jul 2006, 03:21
Location: Лозана
Contact:

Пилот погоден во глава успешно приземјил хеликоптер

Post by Scylla »

Пилот на хеликоптер e погоден во глава во текот на спасувачка акција на свој колега од мировна мисија, а се е снимено на камера, пренесува „The Sun“.

Image

Снимката покажува американски војници кои тргнуваат во спасувачка мисија на 18 колеги.

Пилотот на хеликоптерот во еден момент на своите колеги им кажува дека влегле во непријателската територија, но и дека е застрелан во главата.

Но, и покрај повредите, пилотот не кренал паника и со крвава глава безбедно го вратил хеликоптерот во базата недалеку од Грамсир во Авганистан.
Airplanes usually kill you quickly - a woman takes her time.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest