Балкан Моделс - новости

За љубителите со дебели нерви и креативност во обликувањето на овие прекрасни модели.
For the creative fans with patience who build these magnificent models.
User avatar
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 23:39
Location: New Foxсиче!
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by KVARK »

dragan_mig31 wrote:Не е мое подручје и ја не учестував во изработка на тој сет али мислам дека според муабети авионот го има летано Македонец :)

И мислам дека господинот се викаше Трајко. Живееше (почина во длабика старост пред 10-тина години) во пензионерскиот дом во Автокоманда и и' беше пациент на мајка ми. Всушност, во пензионерскиот дом во Автокоманда живеаа дваица пилоти кои имаа летано уште за времето на Кралска Југославија, па потоа во партизанските ескадрили на НОВ и на крај во ЈРВ. Едниот завршил кариера како пилот на борбен авион, а другиот на хеликоптер.

Ова треба да се истражи, мислам дека е интересна приказна...
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
User avatar
AlexGreat
Пилот на Су-25
Пилот на Су-25
Posts: 13296
Joined: 05 Mar 2009, 22:18
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by AlexGreat »

IgorMKD wrote:Драган тргни ми на страна еден сет од Bell-овите. И од Сухоите де!
Овие налепници или макети се?
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
User avatar
firefox
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1335
Joined: 04 Aug 2006, 16:44
Location: Skopje
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by firefox »

Исклучиво налепници!
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 36011
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by dragan_mig31 »

Су-25 у 72,бел хеликотер у 72 и РВ И ПВО ознаки у 1:144 се доступни од денес и во Македонија.Кој е заинтересиран нека ме контактира на ПМ.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 36011
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by dragan_mig31 »

Наскоро ќе искочат и следниве два сета.Едниот е скејл даун на сетот со партизански спитфаери у 72

Image
Image

а другиот е скроз нов сет у 72.Балкански антонови ан-2 каде го има и нашиот ан-2 од АРМ


Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2009, 11:47
Location: Skopje
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by leopard »

Вториов сет мислам дека во моментов е најдобар на Балкан.па и во свет со декали за тој тип на авион.
Напред към комунизма
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 36011
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by dragan_mig31 »

Уште два нови сета од нас кои исто така ќе бидат достапни до крајот на јуни.Во прашање е нова серија на декали која е наменета само за искусни макетари бидејќи со нив не се добиваат камуфлажи него само декали и профили од авионите па така останува на макетарот да се снајде со референци.

Image
Image
Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
bluemax
Едриличар
Едриличар
Posts: 204
Joined: 23 May 2010, 16:06
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by bluemax »

Не си нормален со декаливе, ТОП се! :lol:
User avatar
Jak
Капетан на B737
Капетан на B737
Posts: 437
Joined: 04 Nov 2009, 23:00
Location: Tetovo
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by Jak »

Браво за декаливе, посебно што се за „пољопривреда“ :D
А за спитфаерите... Браво :bravo:
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 36011
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by dragan_mig31 »

И коначно за недела дена спитфаерите ќе бидат достапни за купување кај нашите дистрибутери

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
bluemax
Едриличар
Едриличар
Posts: 204
Joined: 23 May 2010, 16:06
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by bluemax »

А 1/72 кога?
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 36011
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by dragan_mig31 »

ДО крај не летово :)
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 36011
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by dragan_mig31 »

Како што кажав,до крај на летото декалите се готови.За одприлика недела дена може да се набават у Скопје :)


Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 36011
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by dragan_mig31 »

Наскоро нова ресинска макета поврзана со домашната воздухопловна историја.Икарус зоља у 1:48


Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 36011
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by dragan_mig31 »

Наскоро ќе искочат и овие два сета.

1:48 СУ-25 каде што има ознаки за 3 наши едноседи од 2001ва година

Image

Image

1:144 Ф-16 каде што има ознаки за 6 макети меѓу кои и оборениот авион на УСАФ во 99та година изнад Србија

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 36011
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by dragan_mig31 »

На ред се два нови сетови кои се тесно поврзани со регионов.Едниот е сет со оборени Нато авиони над Југославија

Image

Image

А вториот е сет со МИ-8Т/МИ-8МТ/МИ-17 во служба на екс Ју републики меѓу кои се два Македонски хеликоптери од 2001ва година

Image

Image

Сетовите треба да бидат доступни негде во првата половина на децембар
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 36011
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Балкан Моделс - новости

Post by dragan_mig31 »

Ускоро

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests