Клуб за пластично макетарство-мала анкета

За љубителите со дебели нерви и креативност во обликувањето на овие прекрасни модели.
For the creative fans with patience who build these magnificent models.
User avatar
firefox
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1335
Joined: 04 Aug 2006, 16:44
Location: Skopje
Contact:

Re: Клуб за пластично макетарство-мала анкета

Post by firefox »

@saevo, полека ама од ден на ден се појавува по некој нов и заитересиран за овие хобија! Мило ми е што си и ти еден од нив. Нашата визија како што беше погоре дискутирана реално може да се развие, пред се заради самото хоби, а за некој голем бизнис во оваа бранша Македонија е премногу мала не само како пазар туку и како општество со традиција во контекст на овие хобија, така што тоа и не е во прв план. Мислам дека ако ја прочита целата дискусија прилично јасни ти се концептите што се во план, реализацијата - се надевам во брзо време затоа што не зависи само од добра воља, туку ред на работи кои треба да се исполнат како предуслов за активирање на горепланираното. Сепак една од најбитните аспекти е бројката на заинтересирани, која за мое големо задоволство полека човек по човек надмина двоцифрена вредност, а за останатото се надевам наредните 6 месеци ќе бидат клучни. Особено по втората половина на Септември за кога имаме планирано активности во таа насока, сепак останува базата полека да ја формираме. Поздрав!
User avatar
Tinkerbelliana
Падобранец
Падобранец
Posts: 1
Joined: 02 Dec 2012, 19:05
Location: Neverland
Contact:

Re: Клуб за пластично макетарство-мала анкета

Post by Tinkerbelliana »

Браво за идејата, dragan_mig31, мислам дека е нешто вакво потребно веќе од поодамна кај нас! Малку да се крене културата на повисоко ниво! Огромна поддршка за вас!
User avatar
boban trpo
Падобранец
Падобранец
Posts: 7
Joined: 29 May 2014, 20:11
Contact:

Re: Клуб за пластично макетарство-мала анкета

Post by boban trpo »

Izvinete, znam deka ova e za plasticni maketi no jas nemam dovolno pari za da kupam edna no sobiram. Sega za sega Ke probam da napravam edna od hartija, plastika, konec I uste raboti okolu doma sto mozam da najdam. :D :D :D :mrgreen:
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests