Злоупотреба на VATSIM мрежата од страна на грчките колеги

Дискусии околу VATSIM мрежата. Се што не ви е јасно а сакате да го дознаете.
Discussions about the VATSIM network. Everything that you don't know but you are willing to find it out.
Post Reply
User avatar
pope
Падобранец
Падобранец
Posts: 2
Joined: 21 Oct 2006, 07:52
Location: sekade po malce
Contact:

Злоупотреба на VATSIM мрежата од страна на грчките колеги

Post by pope »

Zdravo na site MacVACC-ovci ili VATSIM-ovci koi ostanaa....i ako voopshto gi ima.

Dobro be dechki, gledate li shto se sluchuva duri i na VATSIM od strana na (mnogubrojnite) grchki (ajde da bideme dobro vospitani) kolegi?

Rasturaat. Duri i nivniot FIR LGGG (Athens _CTR) go prekrstija vo Makedonia FIR (LGMD_CTR). A nie nishto. Kako obichno si spieme.
Mozebi pak i jas gresham. Ajde, ispravete me.

Nevertheless, pred malku go isprativ sledniov mail do VATSIM

quote
---------
Dear colleagues,

I would like to apologize myself in advance if I am using wrong address, but I have only one question:

Since when FIR LGGG (usually Athens Control) has changed the name to Makedonia Control - LGMD_CTR 125.900.
Name of the FIR, used by our colleague Dimitri Trakosas, S3 on 21 June 2007-06-21, about 16h00 zulu.

I was just about to take off from LWSK, the capital of Republic of Macedonia (or officially: the Former Yugoslav Republic of Macedonia), and to over fly LGGG, when I saw it. This is sad and pathetic.
I have been speechless.

Dear Greeks colleagues.
Let all of us enjoy in this hobby and leave to the politicians to solve disputes between our two countries with political measures. Vatsim community is the last place for solving the problem.

By the way, this is a pure violation of General Rules of Conduct; articles 11 and 12.

If such behaviour and tendency continues, I am going to quit my membership.

Many thanks for your attention.

Kind Regards

Dragi Popov, LWSK
User ID 962414

unquote
----------

Bash da vidime shto ke se sluchi.

Se chitame :x
It’s not a hobby -- it’s a bloody addiction!
User avatar
Mad Scientist
On the mike at 120.3
On the mike at 120.3
Posts: 773
Joined: 05 Oct 2006, 18:42
Contact:

Post by Mad Scientist »

Не би сакал да те разочарам друже ама за жал и во вистински живот е така, ние се викаме Skopje FIR a Грција е поделена на Athena FIR и Macedonia FIR...
[color=blue]No good deed remains unpunished.[/color]

Нормален текст - Пишува љубител на авијација
[b][i][color=red]Здебелен црвен и искосен текст - Пишува модератор[/b][/i][/color]
User avatar
fly_macedonia
Спортски пилот
Спортски пилот
Posts: 373
Joined: 04 Aug 2006, 19:09
Location: Скопје, Р. Македонија
Contact:

Post by fly_macedonia »

Нема злоупотреба тука, бидејќи како што рече Mad Scientist, така е и во вистинскиот свет. Злоупотреби од страна на Грците има во други сегменти, но морам да кажам дека за тоа сме си апсолутно самите виновни. На кратко, тие имаат многу многу повеќе пилоти и контролори и таму може во голема мера да се симулира реален опсег на сообраќај. Сакале ние или не, Грците во VATSIM го имаат еден од постарите, поактивните и подобрите виртуелни центри, за разлика од нас кои сме на делба на дното. Исто така, Грците се длабоко влезени во управувачките центри на VATSIM, така што не очекувај премногу праведност ако пријавиш било каква неправда.
Зачленете се на VATSIM
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest