ATC ONLINE, almost same as reality! Is it possible?

Дискусии околу VATSIM мрежата. Се што не ви е јасно а сакате да го дознаете.
Discussions about the VATSIM network. Everything that you don't know but you are willing to find it out.
Post Reply
User avatar
Dante
Падобранец
Падобранец
Posts: 133
Joined: 17 Nov 2012, 23:42
Location: Brussels, Belgium
Contact:

ATC ONLINE, almost same as reality! Is it possible?

Post by Dante »

Возможно? Секако. Онлај мрежата за летање и контролирање т.е симуларање на сето тоа , VATSIM, ви го овозможува тоа. Сакате да бидете контролер како нашите контролери во МНАВ? Сакате да се научите и да го знаете сето тоа што тие го знаат? Придружете ни се на http://www.vatsim.com" onclick="window.open(this.href);return false;, на нашиот ACC , нашиот виртуален МНАВ на http://www.macvacc.org" onclick="window.open(this.href);return false; и зачленете се. После подолго време конечно MACVACC e во целосна функционалост со активни членови како и активен персонал. Целосна обука од АБ инито до рејтинг на областна радарска позиција, со можност на контрола на повеќе области (македонија србија бугарија хрватска словенија унгарија чешка словачка романија итн заедно). Сето тоа може да ви помогне да се припремате за приемните на конкурсите за контрола на лет во Македонија (според нови информации се очекуваат во блиска иднина) како и во разни европски држави. (зборувам од искуство).
Придружете ни се. Ние сме заедница на љубители на авијацијата, кое сето тоа го правиме од љубов кон авијацијата и се поврзуваме со многу луѓе кои се во авио индустријата (пилоти, контролери итн). Ако имате прашања, не двоумете се да прашате.
Project Officer at Clean Aviation JU
ENAC Graduate in Aeronautics and Space
For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return. --- Leo Da Vinci
Марко СВ.Н.
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 1030
Joined: 24 May 2013, 20:32
Contact:

Re: ATC ONLINE, almost same as reality! Is it possible?

Post by Марко СВ.Н. »

Се е во ред Dante, но малце треба да се средиш со твоето однесување на VATSIM,мое лично искуство и ти знаеш за ова.Не го кажувам ова за да се караме него за твое добро,можеби само на vatsim така правиш или пак типично македонско однесување.
User avatar
Dante
Падобранец
Падобранец
Posts: 133
Joined: 17 Nov 2012, 23:42
Location: Brussels, Belgium
Contact:

Re: ATC ONLINE, almost same as reality! Is it possible?

Post by Dante »

Марко СВ.Н. wrote:Се е во ред Dante, но малце треба да се средиш со твоето однесување на VATSIM,мое лично искуство и ти знаеш за ова.Не го кажувам ова за да се караме него за твое добро,можеби само на vatsim така правиш или пак типично македонско однесување.
???
Project Officer at Clean Aviation JU
ENAC Graduate in Aeronautics and Space
For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return. --- Leo Da Vinci
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest