Иницијатива за MacVacc
-
- Морнарички пилот
Re: Иницијатива за MacVacc
Здраво дечки, јас имам доста време поминато на симулатор уште од времето кога нов беше FS2000, па се до ден денес. Моментално летам на FS2004. Колку часови имам поминато на симулатор незнам, ама знам дека се многу. Јас би сакал да летам на виртуелното небо, сум се интересирал, ама не сум се логирал сеуште затоа што сето тоа ми изгледа доста сложено, не во аспект на летање, туку во аспект на логирање, податоци, формалности и останати 300 чуда. Е сега дајте ми малку инструкции затоа што немам искуство со онлајн летање. Еве можете да сметате на мене како виртуелен пилот на Боинг 737. Инаку според мене потенцијалната авиокомпанија треба да го носи името не MAT Airways, туку Macedonian Airlines, затоа што MAT Airways е новата авиокомпанија која што воопшто нема врска со стариот МАТ кој леташе долги години од 1994 до 2009, па така, би требало да ја одржиме таа стара компанија во виртуелниот свет, ако веќе истата не се одржа во реалниот.
Поздрав
пс. предмалку тукушто го завршив IFR летот LYBE-LJLJ (Белград- Љубљана)
Поздрав
пс. предмалку тукушто го завршив IFR летот LYBE-LJLJ (Белград- Љубљана)
Amat Victoria Curam
- kapetan_filip
- Падобранец
Здраво,
Вака Прво што треба да направиш е да се регистрираш на ВАТСИМ (http://cert.vatsim.net/vatsimnet/signup.html" onclick="window.open(this.href);return false;). Потоа ќе треба да димнес еден од овие програми Squawkbox или FSINN (инсталациите од овие програми можеш да ги најдеш на вебстраната на нашиот vACC fyrom.vateud.net. И тоа ти е тоа основното. Се понатаму се addons (како авиони, аеродроми итн). Доколку имаш прашања можеш да ме контактираш на MSN filip_markoski@hotmail.com или Skype filip.markoski/markoski3 ( двата ги користам).
П.С. MAT Airways избрав од чиста причина затоа што сега таа е активна.
Вака Прво што треба да направиш е да се регистрираш на ВАТСИМ (http://cert.vatsim.net/vatsimnet/signup.html" onclick="window.open(this.href);return false;). Потоа ќе треба да димнес еден од овие програми Squawkbox или FSINN (инсталациите од овие програми можеш да ги најдеш на вебстраната на нашиот vACC fyrom.vateud.net. И тоа ти е тоа основното. Се понатаму се addons (како авиони, аеродроми итн). Доколку имаш прашања можеш да ме контактираш на MSN filip_markoski@hotmail.com или Skype filip.markoski/markoski3 ( двата ги користам).
П.С. MAT Airways избрав од чиста причина затоа што сега таа е активна.
-
- Морнарички пилот
Имам SquawkBox 3, треба да го инсталирам само. За регристирање ќе видам денеска покасно, а за авиокомпанијава ако нека биде и MAT Airways. Текстура направи за MAT Airways баш како што е сега? Kon Tiki Sky?
Поздрав
Поздрав
Amat Victoria Curam
- Z3-MAK
- Падобранец
SqawkBox 4 има. Преземи го од тука
http://www.nickwhittome.com/SB3/release ... 4setup.zip" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nickwhittome.com/SB3/release ... 4setup.zip" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Морнарички пилот
Фала, тукушто го превземав и го исталирав. Инаку има и дргу програм FSInn, тој подобар ли е?Z3-MAK wrote:SqawkBox 4 има. Преземи го од тука
Amat Victoria Curam
- Z3-MAK
- Падобранец
Тука се негде и двата се добри, само Sqwawkbox е поедноставен за работа, ти го препорачувам овој.
-
- Морнарички пилот
Епа тогаш добро. Сега уште некој да ми појсни околу формалностите пред летање па да го пробам и онлајн.Z3-MAK wrote:Тука се негде и двата се добри, само Sqwawkbox е поедноставен за работа, ти го препорачувам овој.
Amat Victoria Curam
- kapetan_filip
- Падобранец
Регистрирај се на fyrom.vateud.net/forum (прво прочитај го правилото за регистрирање). Тука ќе можеш да најдеш се поврзано за MAT Airways и MACvACC
-
- Морнарички пилот
Се регистрирав, чекам админот да одобри.kapetan_filip wrote:Регистрирај се на fyrom.vateud.net/forum (прво прочитај го правилото за регистрирање). Тука ќе можеш да најдеш се поврзано за MAT Airways и MACvACC
Amat Victoria Curam
- kapetan_filip
- Падобранец
Сега ќе ти одобрам. Јас сум админот
- kapetan_filip
- Падобранец
fyrom.vateud.net naskoro ke ima nov dizajn. Isto taka bi ve zamolil i da se registrirate na fyrom.vateud.net/smf
- AlexGreat
- Пилот на Су-25
Zosto FYROM?
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.
- KVARK
- Политички комесар
kapetan_filip wrote:fyrom.vateud.net naskoro ke ima nov dizajn. Isto taka bi ve zamolil i da se registrirate na fyrom.vateud.net/smf
Другар, мене би ми било срам и под честа да помислам вакво нешто, а камо ли да се регистрирам на таква страна...
Треба да се изборите да се промени URL-то... Борбата за името се добива во мали битки...
Останете желни за знаење! Останете несериозни!
Стив Џобс
Стив Џобс
- kapetan_filip
- Падобранец
Pazi imame dozvola da registrirame URL so macvacc. Ali ne sum vo mozost toa da go napravam. Dokolku e nekoj vo moznost slobodno neka ni pomogne
- Angel Arnaudov
- Спортски пилот
mislis da registrirame url so macvacc koj ke bide prenasocen kon fyrom.vateud.net/smf ?
Flight Simulator Fan, Follow me on twitter: www.twitter.com/AngelArnaudov
- kapetan_filip
- Падобранец
smf toa e forumot. Zboram za oficijanla strana.
- kapetan_filip
- Падобранец
Можно е соединување на нас, србите, хрватите, босанците и словенците во еден FIR. Оваа иницијатива ја повлече VATEUD, со цел да се развие овој дела на Европа пошто е црна дупка.
- kapetan_filip
- Падобранец
Во моментов се префрлунаме на нов домеин hrrp://macvacc.co.cc" onclick="window.open(this.href);return false;. Набрзо ке биде пуштен во употреба форумот кој моментално го префрлуваме на новиот домеин, а подоцна и новата страна ќе биде поставена.
- kapetan_filip
- Падобранец
Сајтот http://macvacc.co.cc" onclick="window.open(this.href);return false; e ставен во употреба.
- AlexGreat
- Пилот на Су-25
Зарем и банерот на страната мора да е со ФИРОМ?
Svi ruski ratni ciljevi biće ostvareni, ali postepeno. Pošto se postepeno i menjaju.