Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

За љубителите на лесните авиони,падобранството,едрилиците и ултралесните летала.
For the fans of the light aircraft, paragliders, private flying and sailplanes.
Post Reply
User avatar
karamba
Капетан на Enterprise
Капетан на Enterprise
Posts: 14267
Joined: 26 Jun 2009, 23:07
Location: Skopje,R.Makedonija
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by karamba »

Одлично Бока излегле и на А-нет :bravo:
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 35990
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by dragan_mig31 »

♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 35990
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by dragan_mig31 »

https://www.libertas.mk/gradot-gi-kani- ... -komartsi/
Градот ги кани граѓаните утре да присустуваат на полетувањето на авионот кој ќе прска против комарци
10.08.18 20:04
Прочитано : 303

Град Скопје ја повикува јавноста во 05.00 часот на спортскиот аеродром Стенковец, да присуствува на полетувањето на авионот кој треба да го изврши планираното прскање против комарци. Ова меѓудругото стои во денешното соопштение кое градот го испрати во обвининувањата дека видеото од денешното прскање е лажно и со него се манипулира јавноста.


„Ја увидовме грешката што ја ни ја посочија дел од вашите колеги новинари, односно сме објавиле видео за почетокот на третото прскање против комарци со авион, а кое што е од почетокот на минатиот месец, односно од второто прскање. Очекуваме ново видео за прскањето против комарци кое ќе се направи утре, и истото ќе Ви го доставиме“, велат од Градот.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Iko
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 46042
Joined: 06 Dec 2008, 22:55
Location: Cape Town, RSA
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Iko »

Kje se otrujam...:lol:
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 35990
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by dragan_mig31 »

http://www.youtube.com/watch?time_conti ... Ji464MmKLY" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9723
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Image

Стенковец 2015
Ready to take photos!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9723
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Image

Стенковец 2015та
Ready to take photos!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9723
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Ready to take photos!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9723
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Незнам ни јас како, ама испадна вишок време во работна недела, па тркнав до Стенковец да ги штракнам малце како работат WeatherModification

Супер организација и координација, работат со 3 авиони партенавија п68 кој редовно може да ги мањачите на фл24.


Image

Image

Image

Image
Ready to take photos!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9723
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Image

Сликано од тераса од дома
Ready to take photos!
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9723
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Утепавме едно убаво попладне на СтенкоЕц


Image

Image

Image

Image

Image

Image
Ready to take photos!
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 35990
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by dragan_mig31 »

ImageIMG_5179 by dragan cvetic, on Flickr
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9723
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Со иконата на АК Скопје унутра :D
Ready to take photos!
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 35990
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by dragan_mig31 »

ImageIMG_5149 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_5222 by dragan cvetic, on Flickr
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9723
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Image

Image

Image

Image

Image
Ready to take photos!
User avatar
Столе Маф
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5762
Joined: 12 Jun 2011, 16:03
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Столе Маф »

Колку кошта едно вакво авионче ?
Bobo
Капетан на Bell 412
Капетан на Bell 412
Posts: 9723
Joined: 26 Oct 2007, 21:16
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Bobo »

Врска неам, валјда далеку поефитно од едно бмв
Ready to take photos!
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 35990
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by dragan_mig31 »

Sabajle so bobo da ne kazam nokeska bevme do Stenkovec da fotneme priprema za prskanje za komarci

ImageIMG_7915 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_8000 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_7876 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_7871 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_7924 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_8046 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_7978 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_8059 by dragan cvetic, on Flickr

ImageIMG_7874 by dragan cvetic, on Flickr
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
alvarhanso
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 33695
Joined: 21 Jul 2007, 13:34
Location: Skopje
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by alvarhanso »

Ауууу, топ фотки. :bravo:

P.S. Прскање комарци без Ан-2 не признавам, да се тресат прозори у 5 сабајле. :)
User avatar
Столе Маф
Капетан на SR-71 Blackbird
Капетан на SR-71 Blackbird
Posts: 5762
Joined: 12 Jun 2011, 16:03
Contact:

Re: Аеро Клуб "Скопје"- Скопје

Post by Столе Маф »

Да бе АН 2 , брчи , и се мислиш ќе ти падне на куќа , па уште ако знаеш колку беа стари нашиве .
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests