Како да направите хартиени модели на авиони?

За љубителите со дебели нерви и креативност во обликувањето на овие прекрасни модели.
For the creative fans with patience who build these magnificent models.
Post Reply
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Како да направите хартиени модели на авиони?

Post by Aviator »

Ајде малку поинакви модели од досега видените. Сигурно сите како мали сте правеле авиончиња од хартија, сега ќе ви покажам неколку различни начини да бидете што покреативни.

Триковите и советите се добиени од:

Ken Blackburn: Рекордер во Гинис за најдолг лет на хартиен авион, 27.6 секунди во воздух;

Andy Chipling: Еден од најголемите професионалци во правење на хартиени авиони во Велика Британија и творец на законите за летање на хартиени авиони за Гинисовата книга на рекорди;

Mark Bolitho
: Експерт во виткање на хартија, creaselightning.co.uk

Frank Jaeger: Инжењер во Airbus.

Па да почнеме.
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Image
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Image
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Image
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Image
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Image
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Image
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Image
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Image
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Image
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Image
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Image
User avatar
Aviator
Падобранец
Падобранец
Posts: 140
Joined: 22 Oct 2007, 20:40
Contact:

Post by Aviator »

Сега ќе ви покажам неколку шеми на хартии кои можете да ги испечатите дома и да направите авионче до веќе добро испринтана хартија. :) Неколку интересни шари:

МиГ
Image

Оган
Image

Црвениот Барон
Image

Црвена стрела
Image

Повеќе шеми може да видите на следниот линк.

http://lifeandhealth.guardian.co.uk/gui ... ,,,00.html
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests