СУ-27 агресор 1:72 Hasegawa

За љубителите со дебели нерви и креативност во обликувањето на овие прекрасни модели.
For the creative fans with patience who build these magnificent models.
Post Reply
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

СУ-27 агресор 1:72 Hasegawa

Post by dragan_mig31 »

ова е една од макетите кои ги имам у шпајз.решив да ја правам.макетава е поприлично добра али има тотално сакат нос.затоа набавив додатен корегиран нос излиен у ресинска смола од чешката фирма quickboost.макетава има метален сет за детаљирање на кокпитот + надворешноста.има метално седиште и метален стаен трап.добра макета која со мале додатно детаљирање ќе биде уште подобра.оваа макета ке носи ознаки на руско ВВ и тоа црвен 01 од авиобаза липетск кои се уствари агресори за тренинг...

за сега еве една слика од кутијата

Image

и почеток на работите со шмирглање на гадната линија од калапот која што се протегаше на средина на провидните делови која ја ишмирглав и после тоа за да го добијат сјајот деловите ги исполирав со паста за зуби....

Image[/quote]
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

малце работи во копкпитот


Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

кокпитот е скоро готов.останува уште некои ситници.али и онака нема да се глеа многу кога ке го затворам поклопецот....


Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
MK SU-25
Морнарички пилот
Морнарички пилот
Posts: 973
Joined: 09 Feb 2009, 21:57
Contact:

Post by MK SU-25 »

па, не е лош кокпитот... :lol:
Amat Victoria Curam
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

макетата доби исправен ресински нос + споени се двата дела од трупот.сеа остануе многу шмирглање и ктирање за да се довее на пристојно ниво за фарбање....


Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

денес имав малце време за макетарење и успеав да го средам спојот на трупот со додатниот афтермаркет нос од квикбуст кој што и покрај нивните тврдења дека пасуел без проблем излезе дека не е така.додека сечев по трупот со дремел алат на струја успеав да го оштетам трупот на неколку места.оштетувањата не се ништо што еден просечен макетар неможе да ги среди.на сликите ке видите дека има додадено бела пластика супер лепак и тамија кит.све на крај испадна супер па дури успеав и да урежам изгубени панели у близина на споевите.ги додаов усисниците кои се многу сложени за склапање пошто се од метални и пластични делови.


Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
KVARK
Политички комесар
Политички комесар
Posts: 3753
Joined: 06 Aug 2006, 23:39
Location: New Foxсиче!
Contact:

Post by KVARK »

Неколу дена штракам овде за да видам до каде стигнал фраеров од Липецк, ама нешто не ти се шмиргла... :wink:
Останете желни за знаење! Останете несериозни!

Стив Џобс
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

KVARK wrote:Неколу дена штракам овде за да видам до каде стигнал фраеров од Липецк, ама нешто не ти се шмиргла... :wink:
ми се шмиргла и те како али нешто немам слободно време деновиве...
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

после подогла пауза продужени се работите на сухојот.кокпитот е готов.го ставив худ-от и ги поставив предното стакло и поклопецот.

Image
Image
Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

сухојот утре највероватно ке биде прешприцан со прајмер...


Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

80% од фарбањето е готово.останува уште да се офрабаат кутиите на стајниот трап и усисниците..


Image
Image
Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

макетата е готова....


Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
tiho spasovski
Падобранец
Падобранец
Posts: 152
Joined: 21 May 2009, 00:21
Contact:

Post by tiho spasovski »

Sekoja cest... Sto ima od maketi?
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

боље фотки


Image
Image
Image
Image
Image
Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
tiho spasovski
Падобранец
Падобранец
Posts: 152
Joined: 21 May 2009, 00:21
Contact:

Post by tiho spasovski »

super
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 23173
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Post by dragan_mig31 »

filipv wrote:Oдлична работа!

Носот не е малце нагоре?
и ја уште се мислам околу тоа,али по се изгледа е оптичка варка.за носот е користен 100% тачен quickboost ресински aftermarket нос пошто хасегава нуди тотално грешен нос...
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests