[ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

За љубителите со дебели нерви и креативност во обликувањето на овие прекрасни модели.
For the creative fans with patience who build these magnificent models.
Post Reply
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 34816
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

[ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by dragan_mig31 »

Еве еден топик каде што сите би поставиле тоа што сме го купиле најново во врска со нашево хоби било тоа да се макети,РЦ модели прибор и слично.Темава ја отварам ради чисто информативен карактер пошто има луѓе што не се разбираат доволно и незнаат дека постојат дел од овие раоти а овака ќе видат би можело да им служи како една архива за макети кои постојат у даден размер. Еве лично ја во последно време од одприлика 3 месеци иам купено ова


Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
firefox
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1335
Joined: 04 Aug 2006, 16:44
Location: Skopje
Contact:

Re: Што сте купиле и набавиле

Post by firefox »

Mакети што ги имам набавено од минатото лето наваму:
1. Kitech 08M-3312H Spitfire XIV 1/48 поклон од @dragan_mig31
Image
2. Kitech (Hobbycraft) 08M-3309H Arado Ar-234 1/48 + ресински дополнителни делови + декали
Image
3. Hobbycraft HC1650 Avro CF-100 MK.IV 1/48
Image
4. Academy No.1626 F2H-3/4 Banshee 1/72
Image
5. Smer art.0827 MiG-17PF/PFU/Lim-6M 1/48
Image
6. Smer art.0825 MiG-17F/Lim-6bis 1/48
Image
7. Dragon No.5003 Arado Ar-234B-2/B-2b Blitz 1/72
Image
8. Dragon No.5007 Focke Wulf Ta-152C-0 1/72
Image
9. Dragon No.5002 Mistel 5 (He-162A-2 w/Arado E-377a) 1/72 + ресин дополнителни делови
Image
10. OEZ-Letohrad No.2 Su-7BKL/BMK 1/48 трампа за Academy T-33A 1/48
Image
11. Cyber-Hobby.com (Dragon) No.5564 He-162A-2 Salamander 1/48
Image
12. Pioneer 2/ PM Models series 5 5005 Sukhoi Su-21G Flagon 1/72 поклон од @dragan_mig31
Image
13. Matchbox No.40021 Me-262 1/72 некомплетна потребна за делови
Image
14. Dragon No.5503 Fw-190D-9 Langnasen-Dora 1/48 + дополнителни делови
Image
15. Revell No.04317 Eurofighter Typhoon (single seater) 1/72 (трампана во Ниш за McLaren-Mercedеs F1 Revell 1/25) + ресин дополнителни делови
Image
16. Dragon No.5013 Messerschmitt Me.1101 1/72
Image
17. Hobby World FS003-5000 TF-4J Skyhawk (TA-4J Skyhawk) 1/48 + ресин дополнителни делови - мотор и авионика
Image
18. Dragon No.5026 Arado Ar-234P 1/72
Image
19. Dragon No.5543 Ju-88P-1 w/75mm PaK40 cannon 1/48
Image
20. ICM No.72072 I-16 Type 18 1/72 + ресин звездаст мотор
Image
21. Amodel No.7263 Su-15TM Flagon 1/72 (поклон од @dragan_mig31) + ресин дополнителни делови
Image
22. Italeri No.1142 B-58 Hustler 1/72
Image
Нешто сигурно ми промакнало и некаде 5-6 парчиња основен алат - клешти, пинцети, длета и сл.,
Слободно можете да ме наречете кутијаш, што е вистина вистина е!
П.С. Ќутете не кажувајте, оти ако жена ми го прочита постов, ќе ме исели од дома! :D
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 34816
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by dragan_mig31 »

Машала машала.
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
leopard
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1986
Joined: 01 Feb 2009, 11:47
Location: Skopje
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by leopard »

Ispazareno April-Maj...2012.

Image

Image

Image
Напред към комунизма
User avatar
apo_bullseye
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1695
Joined: 26 Feb 2010, 13:53
Location: Скопје
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by apo_bullseye »

Image
Image
2.4Ghz Micro Coax Helicopter од Hobbyking.com

Одлично за убивање досада :D
User avatar
Falcon
Капетан на B747
Капетан на  B747
Posts: 826
Joined: 06 Mar 2008, 19:59
Location: Macedonia
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by Falcon »

А, од каде ги набавувате?

Има ли во Скопје специјализирана продавница за макети, лепак, бои итн.?
User avatar
firefox
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1335
Joined: 04 Aug 2006, 16:44
Location: Skopje
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by firefox »

Во Македонија немаш ништо, а и тоа што го има ако негде останало е заборавено од господ и со плафон цени! Се се набавува надвор од земјава, Најчесто Србија, Бугарија, Хрватска и отприлика тоа е тоа во опкружувањето, останатото преку интернет од Хонг Конг и Европската Унија. Имаш подетално објаснето во неколку постови, овде на овој форум, само прочепкај малку.
Поздрав!
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 34816
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by dragan_mig31 »

еве ви неколку хоби шопови кои се испробани

http://www.luckymodel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hobbyeasy.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hobbyshop.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.model-making.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.themodeller.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.blackbirdmodels.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hannakts.co.uk" onclick="window.open(this.href);return false;
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
firefox
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1335
Joined: 04 Aug 2006, 16:44
Location: Skopje
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by firefox »

Image
Конечно ја најдов достапна! Од САД ќе допатува околу 2 Август годинава!
User avatar
BojanMODELS
Падобранец
Падобранец
Posts: 52
Joined: 08 Jun 2011, 22:05
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by BojanMODELS »

Последното нешто што го имам набавено пред два месеци... веќе е почнато со работа оваа недела. За кратко ќе има и слики на форумов..

Поздрав

Image
User avatar
bluemax
Едриличар
Едриличар
Posts: 204
Joined: 23 May 2010, 16:06
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by bluemax »

Вчера стигнаа!
Image
Image
:D
User avatar
firefox
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1335
Joined: 04 Aug 2006, 16:44
Location: Skopje
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by firefox »

Чекам деновиве да стигнат:
Image
Image
Image
User avatar
firefox
Капетан на А380
Капетан на А380
Posts: 1335
Joined: 04 Aug 2006, 16:44
Location: Skopje
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by firefox »

Image
набавена од @bofors
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 34816
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by dragan_mig31 »

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 34816
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by dragan_mig31 »

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 34816
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by dragan_mig31 »

Image

Image

Image

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
dragan_mig31
Тест пилот
Тест пилот
Posts: 34816
Joined: 04 Aug 2006, 14:01
Location: Југославија
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by dragan_mig31 »

Image
♥Мuammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi♥
User avatar
Jak
Капетан на B737
Капетан на B737
Posts: 437
Joined: 04 Nov 2009, 23:00
Location: Tetovo
Contact:

Re: [ИНФО ТЕМА] - Што сте купиле и набавиле

Post by Jak »

Колку 21-иници имаш друже? :shock: :D
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests